Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Το 2021 «αγκάλιασε» το σώμα σου όσο περισσότερο μπορείς

Με την έλευση του νέου έτους όλες θέτουμε τα New Year’s Resolutions μας. Είναι οι στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς και που πιστεύουμε πως θα μας κάνουν ακόμα καλύτερες. Και αυτό από μόνο του είναι υπέροχο. Είναι όμορφο να έχουμε στόχους στη ζωή μας, γιατί αυτό αυτόματα σημαίνει πως θέλουμε να εξελιχθούμε, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, να πειραματιστούμε και να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα τον κόσμο, τον εαυτό μας, τις αντοχές και τα όριά μας.

Υπάρχουν, όμως, και φορές που θέτουμε στόχους, οι οποίοι καταλήγουν να είναι το αυτομαστίγωμα του εαυτού μας. Να μας ταλαιπωρούν και να μας προκαλούν τεράστιο άγχος και ανασφάλεια. Στην προκειμένη περίπτωση, αναφέρομαι στο διαχρονικό new year’s resolution που έχει να κάνει με τη δημιουργία του «ιδανικού σώματος». Υπάρχει, όμως, ιδανικό σώμα;

Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως δε χρειάζεται να βάλεις ως στόχο για το 2021 το body shaming του εαυτού σου. Να μην κατηγορήσεις εσένα ότι πήρες κιλά, να μη σκέφτεσαι ότι δεν είσαι αποδεκτή από την κοινωνία έτσι όπως είσαι και γενικά να μη βασανίζεσαι για την εικόνα σου με αποτέλεσμα να στοχεύσεις να χάσεις όσα περισσότερα κιλά μπορείς. Αν εσύ είσαι καλά έτσι όπως είσαι, δεν αφορά κανέναν άλλον το σώμα σου.

Φυσικά, δεν εννοώ να αφεθείς τελείως… Να μη σε πιάνει, όμως, πανικός. Στο κάτω-κάτω, αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις έναν υγιή οργανισμό, να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή που θα σου παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη και να γυμνάζεσαι τόσο όσο χρειάζεται και θέλεις εσύ. Έτσι, θα «χτίσεις» ένα υγιές και όμορφο σώμα, χωρίς βέβαια να ασχολείσαι με τα κιλά. Με τους αριθμούς που δείχνει η ζυγαριά σου.

body shaming agapi sto swma

«Αγκάλιασε», λοιπόν, το σώμα σου το 2021 και μην το «πολεμάς». Το σώμα σου είναι το «σπίτι» σου από την πρώτη μέρα που έρχεσαι σε αυτόν τον κόσμο και για πάντα. Αγάπησέ το όσο περισσότερο μπορείς και ακολούθησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, όχι για να μπεις στο small jean παντελόνι που έχεις ακόμη στην ντουλάπα σου από το Λύκειο, αλλά για να ζήσεις πολλά και όμορφα χρόνια από εδώ και στο εξής αγαπώντας αυτό που εσύ είσαι. Και όχι αυτό που οι άλλοι, η κοινωνία και τα πρότυπα του Instagram απαιτούν να είσαι!

Καλή και δημιουργική χρονιά!

Διάβασε ακόμα: Το skincare tip της Chrissy Teigen για να μη βγάζει σπυράκια από τη μάσκα προστασίας


Πηγή