Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τρία healthy bowls για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου!

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη σημασία του πρωινού, καθώς αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας που θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σε προετοιμάσει για να ξεκινήσεις δυναμικά. Τόνωσε τον οργανισμό σου, επιλέγοντας καλοκαιρινά φρούτα και ξηρούς καρπούς που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη γραμμή σου, αλλά και να καταναλώσεις μικρότερες ποσότητες φαγητού μέσα στην ημέρα σου.

Συγκεντρώσαμε υγιεινές επιλογές για να μην καταλήξεις για μία ακόμη φορά στα ίδιες «βαρετές» λύσεις. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν γρήγορες και εύκολες συνταγές για να προετοιμάσεις εμπνευσμένα πολύχρωμα γευστικά μπολ γεμάτα με θρεπτικά συστατικά!

«Banana Split» με γιαούρτι

Υλικά:

1 γιαούρτι 2%

1 μπανάνα

5 φράουλες κομμένες

¼ κούπα μύρτιλλα

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κακάο

¼ κούπα granola

Κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα!

Πόριτζ με μπανάνα

helathy bowls 3

 

Υλικά:

160 γρ. νιφάδες βρώμης

600 ml γάλα, γάλα αμυγδάλου ή νερό

1 μπανάνα

Λίγα καρύδια ή αμύγδαλα

1 κουταλάκι του γλυκού σταφίδες

1 κουταλιά του γλυκού φυστικοβούτυρο

Κανέλα

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τη βρώμη με το νερό ή το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για πέντε περίπου λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Αν θέλουμε αραιή υφή, προσθέτουμε περισσότερο γάλα ή νερό μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα.

Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε ξανά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μπανάνα, τους ξηρούς καρπούς και πασπαλίζουμε με κανέλα. Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσεουμε μοσχοκάρυδο, διάφορα berries, μήλο, αχλάδι ή άλλα φρούτα της επιλογής μας.

Κινόα, αβοκάντο και αυγό

healthy bowls 4

 

Υλικά:

1 κούπα κινόα μαγειρεμένη

1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά

1/2 αβοκάντο κομμένο

1 κούπα ρόκα

1 αυγό

Φρεσκοκομμένο αλάτι και πιπέρι

Κόλιανδρο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 ºC. Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και τα λαχανικά, στα οποία προσθέτουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τα ψήνουμε για περίπου 20 με 25 λεπτά.

Τοποθετούμε την κινόα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχει προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, το αβοκάντο και τη ρόκα. Βάζουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι για να τηγανίσουμε το αυγό μας και όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε στο πιάτο μας. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο.

Γέμισε το ψυγείο σου με φρούτα και λαχανικά και δημιούργησε τα δικά σου εμπνευσμένα healthy bowls, για να βγεις στην παραλία γεμάτη αυτοπεποίθηση!

 


Πηγή