Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024
Χάστε βάρος με τη δίαιτα του σαββατοκύριακου

Χάστε βάρος με τη δίαιτα του σαββατοκύριακου

Επιτρέψτε στον εαυτό σας μερικές παρατυπίες

Τα σαββατοκύριακα συνήθως συνδυάζονται με… ατασθαλίες, σε ό,τι αφορά το φαγητό, οι οποίες τις περισσότερες φορές μεταφράζονται σε μερικά έξτρα κιλάκια στη ζυγαριά.

Δε χρειάζεται να νιώθετε άσχημα! Αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει και εφαρμόστε μια διαφορετική «δίαιτα του σαββατοκύριακου».

Αυτό σημαίνει ότι θα εστιάζετε περισσότερο στην υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και θα επιτρέπετε στον εαυτό σας να «παίρνει ανάσες» το σαββατοκύριακο, γράφει η Anna Hodgekiss.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων βάζει κιλά το σαββατοκύριακο και τα χάνει κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει μια έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, όπως υπάρχουν κύκλοι στον ύπνο, αντίστοιχα υπάρχουν και ανάλογοι κύκλοι που σχετίζονται με την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, σχεδόν όλοι χάνουν βάρος τις καθημερινές και βάζουν βάρος τα σαββατοκύριακα.

Αλλά, το κρίσιμο σημείο/ η λεπτή γραμμή, που διαχωρίζει τον παχύ από τον λεπτό…. δεν είναι πόσο βάρος έχει πάρει το σαββατοκύριακο, αλλά πόσο έχασε μέσα στην εβδομάδα!

Στην έρευνα συμμετείχαν 80 ενήλικες ηλικίας από 25 έως 62 ετών. Οι συμμετέχοντες κατατάχθηκαν σε ομάδες είτε ως «αυτοί που χάνουν βάρος», είτε ως «αυτοί που παίρνουν βάρος», ή ως «αυτοί που διατηρούν το βάρος τους».

Ο Dr Brian Wansink μελέτησε την επίδραση που είχε ένας κύκλος επτά ημερών στο βάρος τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες ζυγίζονταν πριν από το πρωινό.

Κύριος στόχος της μελέτης ήταν να παρατηρήσει αν η διακύμανση του βάρους των συμμετεχόντων, επηρεαζόταν από την ημέρα της εβδομάδας.

Τα αποτελέσματα αυτής αποκάλυψαν ένα ξεκάθαρο μοτίβο εβδομαδιαίας διακύμανσης βάρους. Οι συμμετέχοντες ζύγιζαν περισσότερο τις Κυριακές και τις Δευτέρες, ενώ το βάρος τους μειωνόταν σταδιακά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο την Παρασκευή.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί κανείς να χάσει βάρος μακροπρόθεσμα αν κανείς προσέχει τη διατροφή του και επιτρέπει στον εαυτό του μικρές «παρατυπίες».

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Obesity Facts.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr