Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Είσαι αγχωμένη; Ξέχασε αυτές τις 8 τροφές από το διαιτολόγιο σου

Είσαι αγχωμένη; Ξέχασε αυτές τις 8 τροφές από το διαιτολόγιο σου

Όλες οι γυναίκες έχουμε στο ψυγείο μας ή στο συρτάρι του γραφείου μια συγκεκριμένη τροφή (τις περισσότερες φορές junk) την οποία και προτιμούμε τη δύσκολη ώρα του έντονου στρες.

Κάθε άνθρωπος προσπαθεί να αντιμετωπίσει το στρες με την κατανάλωση φαγητού… Οι επιλογές που κάνουμε, όμως, δεν βοηθούν το σώμα να μειώσει το άγχος που βιώνει αλλά το επιβαρύνει. Οι τροφές πλούσιες σε λιπαρά και θερμίδες, που συνήθως επιλέγεις, μειώνουν την ταχύτητα του μεταβολισμού του σώματος και έτσι σε οδηγούν στο να πάρεις εύκολα κιλά.

Να τι θα πρέπει να αποφύγεις την επόμενη φορά που θα νιώσεις στρεσαρισμένη!

Ντόνατ
Τα ψημένα γλυκίσματα αυξάνουν τα επίπεδα στρες. Και αυτό συμβαίνει γιατί χωρίς τις ίνες που προσφέρουν τα λαχανικά ανεβαίνει η γλυκόζη η οποία με τη σειρά της αυξάνει στο σώμα την ορμόνη του στρες την κορτιζόλη.

Πατατάκια
Έρευνα του εξωτερικού απέδειξε πως οι τροφές με πολλά λίπη συντελούν στο να πάρεις πιο εύκολα κιλά τις περιόδους που έχεις στρες. Και όχι μόνο αυτό. Αυτές τις περιόδους τα κακά λιπαρά γίνονται και πολύ βλαβερά για την υγεία σου.

Καφέδες
Ναι, η καφεΐνη τονώνει τη διάθεσή σου, ενεργοποιεί τη δράση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης. Αλλά οι καφέδες με ζάχαρη σου δίνουν τις θερμίδες μιας ολόκληρης ημέρας και τις ποσότητες ζάχαρης μιας ολόκληρης εβδομάδας. Το χειρότερο είναι πως μόλις η δράση της καφεΐνης τελειώνει θα θες ακόμη ένα φλιτζάνι. Όταν στρεσάρεσαι προτίμησε ένα αφέψημα.

Παγωτό
Μόλις χώρισες και κάθεσαι μπροστά στη τηλεόραση τρώγοντας παγωτό με το κιλό! Θα ξέρεις, όμως, πως η ζάχαρη σου είναι εχθρός σου καθώς εκτοξεύει τα επίπεδα γλυκόζης, επηρεάζοντας τα επίπεδα λακτόζης που να προκαλέσει ενοχλήσεις στο στομάχι σου αν το στρες σε χτυπάει εκεί.

Αναψυκτικά
Το να πιεις ένα κουτάκι από οποιοδήποτε αναψυκτικό είναι σαν να τρως 10 κύβους ζάχαρης. Έρευνες δείχνουν πως τα γλυκαντικά στα αναψυκτικά μπορεί να επηρεάσουν την τάση του οργανισμού για παχυσαρκία και διαβήτη. Όταν το σώμα στρεσάρεται είσαι πιο ευάλωτος σε αυτά.

Cocktails
Το αλκοολούχα ποτά με γλυκιά γεύση καταναλώνονται πολύ γρήγορα και έτσι φορτώνεις το σώμα σου με “άδειες” θερμίδες, που εκτινάσσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Αυτό κουράζει το σώμα σου αν ήδη βρίσκεται σε στρες. Ξέχασε λοιπόν τα pina colada και margarita!

Πηγή: queen.gr