Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Θέλεις να αδυνατίσεις: Με αυτό το τρικ θα μειώσεις τις μπουκιές σου

Θέλεις να αδυνατίσεις: Με αυτό το τρικ θα μειώσεις τις μπουκιές σου

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περισσότερες από μία στις τρεις γυναίκες παλεύουν μια ζωή με τα περιττά κιλά τους, υπολογίζοντας συνεχώς τι και πόσο τρώνε για να μην παχύνουν.

Επιπλέον, σχεδόν έξι στις δέκα (το 57%) κάνουν δίαιτα τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο – ένα ποσοστό το οποίο στους άντρες είναι 39%.

AdTech Ad

Οι νεότερες οδηγίες από το μέτωπο των ειδικών, αν και κάπως παράδοξες, μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε την ποσότητα της τροφής που προσλαμβάνετε.

Πείτε λοιπόν «όχι» σε ακουστικά, μουσική και τηλεόραση την ώρα του φαγητού και προσηλωθείτε στο πιάτο σας.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και το Πανεπιστήμιο Brigham Young στη Γιούτα βρήκαν ότι ο θόρυβος που κάνει το φαγητό την ώρα που το μασάμε μπορεί να συμβάλλει στο να φάμε τελικά μικρότερη ποσότητα.

bigstock Little girl munching on a carr 24954971

Οι ερευνητές χώρισαν τους ανθρώπους που πήραν μέρος στην έρευνα σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα άκουγε δυνατή μουσική στα ακουστικά και η άλλη χαμηλή. Όπως παρατήρησαν, όσοι άκουγαν δυνατή μουσική έφαγαν 4 πρέτζελ σε αντίθεση με όσους άκουγαν χαμηλή μουσική, οι οποίοι έφαγαν 2,75, καθώς άκουγαν καλύτερα τον ήχο της μάσησης.

Το τραγάνισμα και το μασούλημα του φαγητού μας βοηθά να αντιληφθούμε τι ακριβώς τρώμε και χάρη σ΄ αυτό είναι πιθανό να φάμε τελικά λιγότερο εξηγούν οι ειδικοί.

Γι’ αυτό και μας προτρέπουν να μην τρώμε ακούγοντας μουσική κλπ. αλλά να είμαστε συγκεντρωμένοι στο φαγητό μας.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr