Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μήπως νιώθετε διαρκώς κούραση και υπνηλία;

Μήπως το μεσημεράκι στο γραφείο σας πιάνει μία νύστα και μια κουραση;

Mήπως θέλετε να κλείσετε λιγάκι τα μάτια σας να ξεκουραστείτε;

H απάντηση βρίσκεται στο φαγητό. Το σώμα είναι μια μηχανή που χρειάζεται βενζίνη για να λειτουργήσει και που αν της βάλεις νοθευμένη δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Έτσι αν δίνετε στον οργανισμό σας τις λάθος τροφές θα νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι.
Δείτε λοιπόν τι πρέπει να αποφεύγουμε, απο ενεργειακή άποψη.

Ζαχαρούχα ροφήματα. Μπορεί να φαίνεται σαν μια γρήγορη λύση για πρόσθετη ενέργεια, όμως μετά από λίγο έρχεται η υπνηλία. Όταν πίνετε ροφήματα με ζάχαρη το σάκχαρο σας ανεβαίνει απότομα και στη συνέχεια πέφτει πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μειώνεται και η ενέργει σας. Το ίδιο συμβαίνει και όταν τρώτε γλυκά.

Επεξεργασμένες τροφές. Εκτός ότι οι επεξεργασμένες τροφές είναι επιζήμιες για την υγεία σας, μειώνουν επίσης και τα επίπεδα της ενέργειας σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσο πιο επεξεργασμένα είναι τα τρόφιμα τόσο πιο κουρασμένοι νιώθετε μετά την κατανάλωση τους. Προτιμήστε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως ψωμί ολικής άλεσης, καστανό ρύζι και ζυμαρικά και θα βελτιώσετε τα επίπεδα της ενέργειας σας.

Συσκευασμένα σνακ. Ακριβώς όπως τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το ίδιο ισχύει και με τα συσκευασμένα σνακ. Μείνετε μακριά από το μηχάνημα τροφίμων του γραφείου σας και προτιμήστε για σνακ φρούτα και λαχανικά όπως αγγούρια και καρότα!


Πηγή