Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Κοτόπουλο με κριθαράκι, σαλάτα

Ενόψει καλοκαιριού σας προτείνω κάποια ελαφριά πιάτα, νόστιμα και απόλυτα υγιεινά.

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο βιολογικό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι χοντρό κριθαράκι
  • 1 φλυτζάνι ντοματίνια
  • Φύλλα πράσινης σαλάτας

Για το ντρέσινγκ πέστο:

  • Φύλλα βασιλικού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλυτζάνι κουκουνάρι
  • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, al dente
  • Φτιάξτε το πέστο: σε μουλινέτα βάλτε τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού
  • Χτυπήστε για λίγο να λιώσουν
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, το αλάτι και το πιπέρι -Χτυπήστε λίγο ακόμη
  • Ετοιμο το πέστο
  • Για το κοτόπουλο: Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι βαθύ και ψήστε καλά τα στήθη κοτόπουλου -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Οταν όλα κρυώσουν, βάλτε τα μαζί σε μπολ, ρίξτε το πέστο και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, ανακατέψτε απαλά
  • Σερβίρετε σε πιάτο με φύλλα σαλάτας


Πηγή