Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Σπαγγέτι με μπρόκολο και ρικότα

Είναι μάλλον η καλύτερη συνταγή για μακαρόνια με μπρόκολο γιατί βασίζεται σε μια κρέμα με τυρί, καρύδια και σκόρδο που ανεβάζει πολύ τη γεύση.

Υλικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένα καρύδια
  • Φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλυτζανιού φρέσκο τυρί ρικότα
  • 2 κουταλιές ζεστό νερό
  • 1/4 φλυτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό μπρόκολο, μόνο τα μπουκετάκια
  • Σπαγγέτι (ολικής, καλύτερα)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάλτε το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και τα καρύδια σε μίξερ και λιώστε
  • Προσθέστε την ρικότα, 2 κουταλιές ζεστό νερό και την παρμεζάνα και ανακατέψτε με το κουτάλι, καλά
  • Προσθέστε και το ελαιόλαδο και αναμείξτε καλά
  • Δοκιμάστε, ρίξτε αλάτι αν χρειάζεται και λίγο πιπέρι
  • Σε κατσαρόλα βράστε τα μακαρόνια περίπου 5 λεπτά
  • Προσθέστε μέσα και το μπρόκολο και βράστε άλλα 4 λεπτά (με το ρολόι)
  • Κρατήστε 2 φλυτζάνια από το υγρό και σουρώστε τα μακαρόνια με το μπρόκολο
  • Βάλτε την σάλτσα σε βαθύ μπολ, προσθέστε από το υγρό των μακαρονιών αν χρειάζεται
  • Προσθέστε μέσα και τα μακαρόνια, ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε
  • Βάλτε στο τραπέζι παρμεζάνα για από πάνω


Πηγή