Η αγαπημένη σαλάτα του ελληνικού καλοκαιριού, καρπούζι με φέτα, στην πιο ιδιαίτερη εκδοχή της.
Λένε ότι αν το ελληνικό καλοκαίρι είχε γεύση θα ήταν αυτή του καρπουζιού και της φέτας. Πρόκειται για έναν συνδυασμό που αν και δεν ξέρουμε ακριβώς ποιος και με ποια λογική τον σκέφτηκε έχει εξελιχθεί σε κομμάτι της παράδοσής μας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι εκτός από νόστιμο, αυτό το πάντρεμα είναι και εξαιρετικά ευεργετικό για τον οργανισμό μας αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες μας κάνει καλό.
Γενικά ο συνδυασμός υδατανθράκων από φρούτα (καρπούζι) και ζωικών πρωτεϊνών (φέτα) βοηθάει στη σταδιακή τους απορρόφηση από τον οργανισμό μας και στην αποφυγή απότομης ανόδου του ζαχάρου στο αίμα. Οπότε το να τρώμε ένα φρούτο με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως είναι το καρπούζι μαζί με ένα πρωτεϊνούχο τυρί σαν τη φέτα είναι σχεδόν επιβεβλημένο. Αν τα συνδυάζουμε κιόλας με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά τότε πέρα από τη επιπλέον απόλαυση εξασφαλίζουμε και έξτρα αντιοξειδωτική δράση.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο bovary.gr.
Πηγή