Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Τρεις Έλληνες σεφ από το Λονδίνο σε ένα μοναδικό γαστρονομικό event στο abraOvata, στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Ο John Σκοτίδας, executive chef του εστιατορίου abraOvata, υποδέχεται στην κουζίνα του, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, δύο ανερχόμενους σεφ, τους Βαγγέλη Δαγδελένη και Ανδριανό Πουλή, για μία μαγευτική γαστρονομική συμφωνία για έξι χέρια. 

Το εστιατόριο abraOvata, υπό την μπαγκέτα του ταλαντούχου σεφ John Σκοτίδα, είναι φέτος αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο δυνατές γαστρονομικές εκπλήξεις της Αθήνας. Έχοντας ως καμβά του μια μαγευτική τοποθεσία, με τη Λίμνη της Βουλιαγμένης και τους βράχους που την περιβάλλουν δραματικά φωτισμένους, ο διάσημος Ελληνοφιλιππινέζος σεφ που ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου, έχει δημιουργήσει ένα απολαυστικό μενού που απογειώνει την ελληνική κουζίνα, αξιοποιώντας δημιουργικά πιάτα με έντονο ελληνικό στοιχείο, σε μια ωδή στο μεσογειακό καλοκαίρι. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3 σεφ, 6 χέρια, 1 spin off dégustation menu 10 πιάτων

Στο πλαίσιο αυτής της δημιουργικής ματιάς που καθιέρωσε δυναμικά το abraOvata ως γαστρονομικό προορισμό στα νότια προάστια, δίνοντας έτσι μια νέα χαρακτηριστική γευστική ταυτότητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα που βρίσκεται σε φάση ριζικής αναμόρφωσης, το εστιατόριο μάς κάνει μια ακόμα έκπληξη: ένα μοναδικό event για τους λάτρεις της haute cuisine, με ένα spin off menu που δημιουργούν για δύο μονάχα ημέρες, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ο John Σκοτίδας, executive chef του abraOvata, και οι δύο προσκεκλημένοι του: οι ταλαντούχοι, ανερχόμενοι σεφ Βαγγέλης Δαγδελένης και Ανδριανός Πουλής

Ένα μαγευτικό δείπνο πλάι στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.
Ένα μαγευτικό δείπνο πλάι στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.

Οι τρεις σεφ που έχουν ελληνική καταγωγή δραστηριοποιούνται και ξεχωρίζουν στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία ανεπανάληπτη γευστική συμφωνία για έξι χέρια. Το πολυσυλλεκτικό tasting event 6 Hands, θα προσφέρει στο κοινό της Ελλάδας αλλά και τους διεθνείς επισκέπτες της Αθηναϊκής Ριβιέρας ένα dégustation menu 10 πιάτων, στο οποίο θα συνδυάζονται οι διαφορετικές μαγειρικές τους κουλτούρες, τα ερεθίσματα, οι καταβολές, οι τεχνικές και τα δυνατά στοιχεία που έχει ο κάθε σεφ στη φαρέτρα του, σε μια δημιουργική πρόσμειξη που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. 

Διεθνής γαστρονομία με πυρήνα την Ελλάδα

Το γεγονός, αφενός, ότι πρόκειται για τρεις νεαρούς ταλαντούχους, ανερχόμενους σεφ, με κοινή ελληνική καταγωγή και με μια με πολλά υποσχόμενη πορεία που έχει λάβει περγαμηνές στο απαιτητικό γαστρονομικό φυτώριο ταλέντων της λονδρέζικης μητρόπολης, αλλά και αφετέρου η δημιουργία ενός μενού με συλλεκτική αξία, αφού θα παρουσιαστεί για δυο μονάχα ημέρες στο κοινό, κάνει το event αυτό αξιοσημείωτο, ειδικά για τους πιο απαιτητικούς και ενημερωμένους food lovers. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υψηλή γαστρονομία από τρεις Έλληνες σεφ που έχουν ξεχωρίσει στο Λονδίνο, με φόντο το μαγευτικό τοπίο της Λίμνης της Βουλιαγμένης.
Υψηλή γαστρονομία από τρεις Έλληνες σεφ που έχουν ξεχωρίσει στο Λονδίνο, με φόντο το μαγευτικό τοπίο της Λίμνης της Βουλιαγμένης.

Τι να περιμένουμε λοιπόν γευστικά από το 6 Hands event; «Εκλεκτές πρώτες ύλες, ιντριγκαδόρικους συνδυασμούς υλικών και αναπάντεχες ανατροπές γνώριμων γεύσεων, που θα συνυπάρχουν δεξιοτεχνικά σε μία γοητευτική, πολυπολιτισμική γευστική εμπειρία», μάς εξηγούν οι υπεύθυνοι του abraOvata. Το ελληνικό στοιχείο, το οποίο άλλωστε αποτελεί πυρήνα στην γαστρονομική κουλτούρα και των τριών σεφ, θα είναι φυσικά κυρίαρχο, αλλά δεν θα λείπουν η διάθεση πειραματισμού και γευστικής εξερεύνησης

Ποιοι είναι οι 3 Έλληνες σεφ του Λονδίνου που συμμετέχουν στο 6 Hands event του abraOvata

Βαγγέλης Δαγδελένης: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, και διαθέτει επαγγελματική εμπειρία σε εστιατόρια πάνω από μια δεκαετία. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με εξαιρετικές μαγείρισσες όπως η μητέρα και η γιαγιά του, o Βαγγέλης Δαγδελένης ανέπτυξε το πάθος του για τη μαγειρική τέχνη από μικρή ηλικία. Πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Λονδίνο το 2018, όπου τελειοποίησε τις δεξιότητές του σε κουζίνες με αστέρια Michelin. Με την έναρξη της πανδημίας γύρισε στην Αθήνα και παρουσίασε τη μαγειρική φιλοσοφία του ως head chef στο Okio, κερδίζοντας μία πολυπόθητη θέση στον Guide Michelin. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο ως head chef στο Orasay, εμπνέεται από τη δημιουργική ενέργεια της πόλης και δημιουργεί εξαιρετικά πιάτα χρησιμοποιώντας αυστηρά επιλεγμένα τοπικά υλικά. Με μια βαθιά ριζωμένη σύνδεση με την ελληνική του κληρονομιά, η προσέγγιση του Βαγγέλη στη μαγειρική χαρακτηρίζεται από τη χρήση των ποιοτικότερων πρώτων υλών. Η μαγειρική του φιλοσοφία συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία, σε πιάτα που αναδεικνύουν τον μαεστρικό του χειρισμό των γεύσεων και των τεχνικών.

Ανδριανός Πουλής: Mε ελληνική ανατροφή και κοσμοπολίτικες επιρροές, ο Ανδριανός Πουλής συνδυάζει αβίαστα την πλούσια ποικιλία της μεσογειακής και παγκόσμιας κουζίνας. Το γαστρονομικό του ταξίδι έχει σημαδευτεί από τον καίριο ρόλο του ως sous chef στο φημισμένο, βραβευμένο με αστέρι Michelin Cornerstone στο Hackney του Λονδίνου, όπου τελειοποίησε την τέχνη του. Μέσα από την επαγγελματική εμπειρία σε fine dining αλλά και casual εστιατόρια, έχει ακονίσει τον επιλεκτικό ουρανίσκο του και έχει εμβαθύνει στη μελέτη των μαγειρικών τεχνών. Το 2020 αναδείχθηκε νικητής στον περίβλεπτο διαγωνισμό Lumina Lamb Challenge, παρουσιάζοντας την αγάπη του για τις εποχιακές πρώτες ύλες και τις τροφές που συλλέγονται απευθείας από τη φύση, τη βαθιά γνώση των προϊόντων και τον βαθύ σεβασμό για το terroir.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

John Σκοτίδας: Με πολυεθνική καταγωγή και γευστικές επιρροές, ο John Σκοτίδας σπούδασε μαγειρική και αρχικά εργάστηκε σε κουζίνες εστιατορίων. Αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Λονδίνο, όπου αναδείχθηκε σε πρεσβευτή της ελληνικής κουζίνας στη βρετανική πρωτεύουσα ως executive chef στα ξακουστά Mazi και Suzi Tros. Είναι συνδημιουργός του project Eggrun και συνεχίζει να συστήνει και να εξελίσσει την ελληνική γευστική παράδοση ως executive chef στο εστιατόριο Hovarda στο Soho. Στο abraOvata, o John Σκοτίδας έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, δημιουργώντας ένα μενού εμπνευσμένο από τους τόπους καταγωγής και τις γευστικές μνήμες του, με ισορροπημένους συνδυασμούς της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με λατινοαμερικάνικες και ασιατικές νότες και υφές, για το οποίο απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τους κριτικούς γεύσης.

Info: 6 Hands @ abraOvata
Tasting menu 10 πιάτων – Τιμή: 100€
Πότε: Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου
Κρατήσεις: 2108962220 και στο abraovata.gr


Πηγή