Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μια απλή κινέζικη άσκηση με ιστορία 1.000 χρόνων μπορεί να προσφέρει ευεξία, ευλυγισία και υγεία- Δείτε βίντεο

Μια αρχαία κινεζική τεχνική που περιλαμβάνει απλώς το κούνημα των χεριών μπορεί να προσφέρει ευεξία, υγεία και να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα ανθρώπων μιας ορισμένης ηλικίας.

Ξεχάστε τις ακριβές συνδρομές στο γυμναστήριο. Tο μυστικό για υγιή γηρατειά μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να κουνάτε τα χέρια σας, λέει το δημοσίευμα της Daily Mail, που εκθειάζει την τεχνική που βρίσκει όλο και περισσότερους θαυμαστές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ταχύτητα βάδισης, η στάση του σώματος και η ευλυγισία βελτιώθηκαν σε γυναίκες που έκαναν μια παραδοσιακή κινεζική άσκηση που περιλαμβάνει απλά κινήσεις των χεριών τρεις φορές την εβδομάδα επί δύο μήνες, σύμφωνα με μελέτη.

Οι γυναίκες, οι οποίες ήταν ηλικίας 60 και 70 ετών, μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν με μεγαλύτερη ευκολία δραστηριότητες, όπως το ντύσιμο και το μαγείρεμα μετά από συστηματική άσκηση χρησιμοποιώντας την κινεζική τεχνική Shuai Shou Gong.

Ο ερευνητής καθηγητής Νιλ Ρόμπερτς, του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, δήλωσε: «Τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι η ήπια, ρυθμική, ολόσωμη ακολουθία κινήσεων του Shuai Shou Gong μπορεί να μαθευτεί εύκολα και να απολαμβάνεται από τους ηλικιωμένους καθώς βελτιώνει τη γενική υγεία και ευεξία».

Αυτή η είναι η απλή και θαυματουργή άσκηση για υγεία και ευεξία

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άσκηση, η οποία έχει ηλικία μεγαλύτερη από 1.000 χρόνια, αποτελείται από μια απλή ακολουθία πέντε κινήσεων με τα χέρια. Οι πρώτες τέσσερις περιλαμβάνουν τέντωμα των χεριών προς τα πίσω και στη συνέχεια προς τα εμπρός, στο ύψος των ώμων.

Κατά τη διάρκεια της πέμπτης φάσης, ο ασκούμενος λυγίζει τα γόνατά του δύο φορές – μία φορά όταν αιωρούνται τα χέρια του προς τα πίσω και άλλη μία όταν τα φέρνει προς τα εμπρός. Η ακολουθία επαναλαμβάνεται στη συνέχεια πολλές φορές.

Οι απλές κινήσεις μπορούν να προσφέρουν πληθώρα οφελών. Οι κάμψεις των γονάτων ενισχύουν τους μυς στους γοφούς και τους μηρούς. Η αιώρηση των χεριών διεγείρει τα νεύρα, τους τένοντες και τους μυς γύρω από τον ώμο, αναφέρει το περιοδικό Plos One.

Η μελέτη που δείχνει τα οφέλη της τεχνικής Shuai Shou Gong

Στην πρώτη μελέτη του είδους της, 56 γυναίκες ηλικίας 60 έως 80 ετών χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη ομάδα παρακολούθησε μαθήματα Shuai Shou Gong διάρκειας 40 λεπτών τρεις φορές την εβδομάδα για δύο μήνες. Η δεύτερη ομάδα συνέχισε τη ζωή της κανονικά. Στη συνέχεια, όμως τα μέλη της πρώτης ομάδας είδαν οφέλη στη στάση του σώματός τους, στο βάδισμα και στην ευλυγισία.

Βρήκαν επίσης τις καθημερινές εργασίες ευκολότερες και ένιωσαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η άλλη ομάδα δεν είδε καμία βελτίωση και το βάδισμα των ηλικιωμένων στην πραγματικότητα επιδεινώθηκε.

Ο καθηγητής Τζέιμς Γκούντουιν, του Πανεπιστημίου του Έξετερ, δήλωσε ότι η χρήση του Shuai Shou Gong «θα προσέφερε πολλά οφέλη στο γενικό πληθυσμό».

Πρόσθεσε: «Θα διατηρούσε την ποιότητα ζωής, θα συνέβαλε στην καλή ψυχική υγεία και μπορεί ακόμη και να επιβραδύνει τη γενική γήρανση».


Πηγή