Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ο χυμός που χαρίζει 84 λεπτά επιπλέον ύπνο!

Ένα αποτελεσματικό «αντίδοτο» στην αϋπνία και μάλιστα απολύτως φυσικό!

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Therapeutics, ο χυμός των κερασιών Montmorency –μια ποικιλία ξινών κερασιών που πήρε το όνομά της από την ομώνυμη κοιλάδα της Γαλλίας– παρατείνει σημαντικά τον ύπνο στα άτομα που πάσχουν από χρόνια αϋπνία.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι χάρη στον χυμό οι συμμετέχοντες κοιμήθηκαν για επιπλέον 1 ώρα και 24 λεπτά.

«Η αϋπνία είναι ένα συχνό πρόβλημα μεταξύ των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας και μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας αν δεν αντιμετωπιστεί» αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Τζακ Λόσσο, καθηγητής στη Σχολή Διατροφής και Επιστήμης των Τροφίμων στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, ο οποίος έχει μελετήσει εκτενώς την επίδραση του συγκεκριμένου χυμού στον ύπνο. «Ωστόσο» σημειώνει ο ερευνητής «πολλοί είναι αυτοί που διστάζουν να καταφύγουν στα φάρμακα για να κοιμηθούν, επομένως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και ζήτηση για φυσικά βοηθήματα ύπνου».

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν οκτώ υγιείς ενήλικες (άντρες και γυναίκες) 50 ετών και άνω, οι οποίοι αντιμετώπιζαν χρόνιο πρόβλημα αϋπνίας. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες ήπιαν χυμό κερασιών Montmorency, ενώ άλλοι ήπιαν έναν «εικονικό» χυμό (placebo) που έμοιαζε στην όψη και στη γεύση με τον πραγματικό αλλά δεν περιείχε τις ευεργετικές του ουσίες που βοηθούν τον ύπνο.

Μετά από διάστημα δύο εβδομάδων, στην ομάδα του πραγματικού χυμού παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση τόσο στη διάρκεια όσο και στην ποιότητα του ύπνου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ευεργετική επίδραση του χυμού οφείλεται σε δύο πολύτιμες πολυφαινόλες που περιέχει, τις προκυανιδίνες και τις ανθυκυανίνες.

Δείτε κι αυτό:

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τα βράδια; Δείτε από τι κινδυνεύετε

Γιατί κοιμόμαστε λιγότερο όσο μεγαλώνουμε;

Το φρούτο που βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας

Φυσικές λύσεις για καλύτερο ύπνο


Πηγή