Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πώς τα τρόφιμά σας θα έχουν πιο πλούσια γεύση

Πώς τα τρόφιμά σας θα έχουν πιο πλούσια γεύση

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του καφέ, υπάρχουν 4 στοιχεία που τον καταστρέφουν: το οξυγόνο, το φως, η ζέστη και η υγρασία.

Γιατί όμως δεν πρέπει να διατηρείτε τον καφέ στο ψυγείο; Ο λόγος είναι ότι κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και το σακουλάκι με τον καφέ, αφήνετε να μπει μέσα ζεστό αέρας με υγρασία που επηρεάζει τους κόκκους του καφέ αποδυναμώνοντας τα έλαια που τον κάνουν να έχει αυτή την υπέροχη γεύση και άρωμα.
Για να κρατήσετε τους κόκκους του καφέ φρέσκους, κρατήστε τους κλεισμένους αεροστεγώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Ντομάτες
Αν βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο, θεωρώντας ότι έτσι θα κερδίσουν μερικές μέρες ζωής, κάνετε λάθος. Το κρύο καταστρέφει τις μεμβράνες της φλούδας, στις οποίες κρύβεται και όλη η γεύση της ντομάτας. Εάν οι ντομάτες σας κινδυνεύουν να σαπίσουν και έχουν γίνει πολύ μαλακές μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο. Ακόμη και αν δεν τις φάτε ωμές, μπορείτε να τις καθαρίσετε και να φτιάξετε μία γευστική σάλτσα από ντομάτα.

Ψωμί
Βάζοντας το ψωμί στο ψυγείο, είτε πρόκειται το ψωμί για τοστ ή αυτό που παίρνετε από τον φούρνο, το κάνετε πιο εύθραυστο, αφού σε αυτές τις θερμοκρασίες αλλοιώνεται. Διατηρήστε το ψωμί σε θερμοκρασία δωματίου ή αν θέλετε να μην χαλάσει τόσο γρήγορα βάλτε το στην κατάψυξη, αρκεί να το αφήσετε να ξεπαγώσει κανονικά και όχι μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων

Λαχανικά
Υπάρχουν μερικά λαχανικά, όπως είναι το μπρόκολο, το σέλινο και τα καρότα που διατηρούνται καλύτερα μέσα στο ψυγείο, ενώ άλλα, όπως η κολοκύθα, το αγγούρι, οι μελιτζάνες και οι πιπεριές πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: onmed.gr