Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Θέλετε να χάσετε 5 κιλά στο πι και φι; Ιδού πώς

Θέλετε να χάσετε 5 κιλά στο πι και φι; Ιδού πώς

Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και εσείς έχετε κάνει ήδη τις πρώτες σας βόλτες έξω από τις βιτρίνες των καταστημάτων. Φλερτάρετε με τις νέες τάσεις της μόδας και περιμένετε πως και πως να τις φορέσετε. Το μόνο που κάνει το όνειρο σας να μοιάζει λίγο με «εφιάλτη» είναι αυτά τα 4-5 παραπάνω κιλά που έχουν έρθει και κάτσει πάνω σας εδώ και καιρό.

Και εμείς γιατί είμαστε εδώ; Απευθυνθήκαμε στον ειδικό και σας μεταφέρουμε τα αισιόδοξα μηνύματά του. Ο ειδικός εφαρμογών διαιτητικής, Μουτάφης Χαράλαμπος σας δίνει τα δικά του tips για μία καλή… αρχή.

Αφού, λοιπόν, θέλετε μία τέτοια μικρή μείωση βάρους, δε χρειάζεται να οδηγηθείτε σε αυστηρές και στερητικές δίαιτες, αφού μερικές μόνο αλλαγές στα όσα γνωρίζατε ως τώρα θα σας φέρουν πολύ κοντά στο στόχο σας.

Αλλαγή Νο 1

Όταν μιλάτε για πλούσιο και καλό πρωινό δεν πρέπει το μυαλό σας να πηγαίνει σε ψωμιά, μπαγκέτες και λαχταριστά κρουασάν. Η καθιστική ζωή (βλέπετε 8 ώρες καθισμένες μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή) δε θα σας βοηθήσει να κάψετε τις θερμίδες τους εύκολα. Αυτό γινόταν παλιά, που οι άνθρωποι ήταν διαρκών εν κινήσει και το πρωινό αυτό κρινόταν άκρως απαραίτητο. Εσείς πάλι επιλέξτε 2-3 φρυγανιές με λίγο τυρί άπαχο ή βούτυρο με μέλι. Εντάξει και μία κούπα καφέ (χωρίς ζάχαρη) επιτρέπεται!

Αλλαγή Νο 2

Μην ξεχνάτε 2-4 ώρες μετά το πρωινό σας να πάρετε το… σνακ σας. Ο ειδικός συστήνει ανεπιφύλακτα ένα φρούτο (μήλο, αχλάδι, μανταρίνι) για αυτή την ώρα καθώς είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους. Θα διώξει το αίσθημα της πείνας μέχρι το επόμενο γεύμα σας και φυσικά θα σας γεμίσει με… βιταμίνες.

Αλλαγή Νο 3

Το μεσημεριανό σας γεύμα από εδώ και πέρα πρέπει να διέπεται από έναν και μόνο κανόνα. Μην ανησυχείτε, έδειξε επιείκεια στο σημείο αυτό. Δεν πρέπει να τρώτε σε συνεχόμενη βάση όσπρια-ζυμαρικά-ρύζι-πατάτα- σφολιάτα. Τα συγκεκριμένα φαγητά ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα τα μαγειρέψετε, θέλουν αρκετές ώρες να μεταβολισθούν, οπότε η πρόσληψή τους θα πρέπει να είναι μέρα παρά μέρα.

Αλλαγή Νο 4

Είναι γνωστόν, πως το βραδινό είναι η αδυναμία πολλών γυναικών. Ο ειδικός όμως σας(και μας δηλαδή) υπενθυμίζει πως η ποσότητά του πρέπει να είναι αισθητά μικρότερη από αυτή του μεσημεριανού. Επίσης, μείνετε μακριά από το ψυγείο και την κουζίνα τουλάχιστον δύο ώρες πριν από τον ύπνο. Δε χρειάζεται να στερηθείτε κάτι, ούτε και να πεινάσετε απλά προτιμήστε τροφές με λίγες θερμίδες και κυρίως ελαφριές.

Όσο για τα γλυκά, τα οποία είναι ο «πόνος» όλων, είναι αυτονόητο πως πρέπει να μειωθούν κατά το μέγιστο δυνατόν. Δείξτε υπομονή και κάνετε την όρεξή σας… πέτρα. Τα αποτελέσματα θα σας ανταμείψουν δεόντως.

Καλά αποτελέσματα, λοιπόν!

Ευχαριστούμε και πάλι τον ειδικό εφαρμογών διαιτητικής, Μουτάφη Χαράλαμπο για τις πολύτιμες συμβουλές του. Και ελπίζουμε να τον υπακούσετε… πιστά

Πηγή: queen.gr