Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Μακαρόνια απλά με σκόρδο και παρμεζάνα

Το απλό είναι γευστικό, ισχύει για την μαγειρική. Με τρία βασικά υλικά γίνεται η καλύτερη μακαρονάδα.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια μακαρόνια (όμορφο σχήμα)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 ζωμούς (λαχανικών ή κότας)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι γάλα
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • Ενα ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα λίτρο καυτό νερό λιώστε τους κύβους καλά, ανακατέψτε
  • Θα κάνουμε τη συνταγή one pot (όλα μαζί): Σε κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε απαλά τα σκόρδα, ψιλοκομμένα
  • Προσθέστε το βούτυρο, το γάλα και το μισό νερό με τους κύβους
  • Βάλτε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά
  • Ανακατέψτε συχνά τα μακαρόνια, προσθέστε νερό (με κύβους) όσο χρειάζεται
  • Μέχρι να βράσουν, τα μακαρόνια θα διώχνουν τα υγρά και θα χυλώνουν, με κρέμα
  • Οταν βράσουν τα μακαρόνια, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιπέρι
  • Σερβίρετε αμέσως, είναι νοστιμότατα!


Πηγή