Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
5 + 1 απίστευτοι τρόποι για να λύσετε τα προβλήματα της καθημερινότητας

5 + 1 απίστευτοι τρόποι για να λύσετε τα προβλήματα της καθημερινότητας

Η καλή ψυχολογία μπορεί να συμβάλλει αρκετά στην υγεία ενός ανθρώπου. Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, έχει αποδειχτεί πως αν είστε αισιόδοξοι και γενικώς τα βλέπετε όλα από τη θετική τους πλευρά, τότε η επίλυση έρχεται πολύ γρήγορα. Τι γίνεται όμως όταν η ψυχολογική σας κατάσταση ζητάει τη βοήθεια του σώματός σας; Δείτε τι λέει η ψυχολόγος Alice Haddon και θα καταλάβετε:

Ένα ζεστό μπάνιο «πολεμάει» τη μοναξιά: Έρευνα του πανεπιστημίου Yale έχει αποδείξει ότι ένα ζεστό μπάνιο ή ένα ποτήρι ζεστού ροφήματος διώχνει από μέσα μας τη θλίψη της απομόνωσης. Η σωματική ζεστασιά χαρακτηρίζεται κάτι σα μία μορφή αυτοθεραπείας για την αποκατάσταση της κοινωνική μας ζεστασιάς. Για αυτό, λοιπόν, αν πιάνετε τον εαυτό σας κάπως… πεσμένο, μπείτε στη μπανιέρα και απολαύστε ένα ζεστό αφρόλουτρο.

Ξαπλώστε για να βρείτε τη χαμένη σας δημιουργικότητα: Το έχουμε κάνει και ομολογουμένως έχει πιάσει. Αν προσπαθείτε ώρες πολλές να τελειώσετε ένα project (ή στην περίπτωση μας ένα άρθρο) και η έμπνευση βρίσκεται κάπου έξω από το… μυαλό σας, τότε καθίστε στο πάτωμα. Τώρα κατά πόσο μπορείτε να το κάνετε εν ώρα εργασίας στο γραφείο, θα σας γελάσουμε, αλλά το θέμα είναι να κάνετε τη δουλειά σας όπως πρέπει.

Πάρτε σοβαρές αποφάσεις… ξεκούραστοι: Το άγχος αποτελεί έναν από τους χειρότερους εχθρούς του ανθρώπου. Ακόμη, λοιπόν, και αν πιέζεστε στο να δώσετε μία τελική απάντηση για κάποιο ζήτημα, ποτέ μην απαντήσετε εν βρασμώ ψυχής. Χαλαρώστε στο σπίτι (ή στις διακοπές) και σκεφτείτε με την ησυχία σας. Το σώμα σας στην κατάσταση αυτή του ζεν θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που θέλετε και δε θα μετανιώσετε στιγμή για όσα αποφασίσατε. Θυμηθείτε άλλωστε πόσες γρήγορες αποφάσεις έχετε αναθεωρήσει πριν καλά καλά τις… αναγγείλετε.

Πηδηματάκια για καλύτερη διάθεση: Να ξέρετε πως δεν είναι τυχαίο που τα παιδιά χοροπηδάνε συνεχώς και είναι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Οι ειδικοί τα συστήνουν ανεπιφύλακτα όταν η ψυχολογική μας κατάσταση δεν είναι στα… ύψη. Λίγο χορός, λίγο πάνω κάτω και θα δείτε πως τα αρνητικά συναισθήματα θα έχουν πάρει ήδη το δρόμο της εξόδου από τον οργανισμό σας.

Τεντωθείτε για να πάρετε δύναμη: Κάθε φορά που θέλετε να αντιμετωπίσετε κάτι, ξεκινήστε το… stretching. Σας φώναξε ο διευθυντής για ένα μικρό meeting και έχετε άγχος για το τι θέλει να σας πει; Τεντώστε λίγο τα χέρια σας και την πλάτη σας και αισθανθείτε πανέτοιμοι. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως τέτοιου είδους ασκήσεις ναι μεν μας χαλαρώνουν, αλλά ταυτόχρονα μας… δυναμώνουν.

Σταυρώστε τα χέρια για… επιμονή: Η στάση αυτή του σώματος είναι κάπως παρεξηγημένη. Ναι μπορεί κάποιοι να τη χρησιμοποιούν για να σηκώσουν… τοίχο απέναντί σας, αλλά μπορεί να δηλώνει και τη θέληση τους για επιμονή. Τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου θέτονται σε καλύτερη λειτουργία και έτσι μπορείτε να τα καταφέρετε ακόμη πιο γρήγορα. Αν θέλετε, λοιπόν, να υπερισχύσετε πρέπει να τηρήσετε τη συμβουλή αυτή.

Πηγή: queen.gr