Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πέντε λόγοι για τους οποίους δε χάνετε κιλά

Πέντε λόγοι για τους οποίους δε χάνετε κιλά

Όταν η άσκηση δε συνοδεύεται από απώλεια βάρους

Τρώτε σωστά, γυμνάζεστε τακτικά, κι όμως εξακολουθείτε να νιώθετε ότι δε χάνετε ούτε γραμμάριο.

Για να λέμε την αλήθεια όμως, το να λέει κανείς ότι τρέφεται καλά και ασκείται συχνά είναι μια πολύ… σχετική και γενική δήλωση.

Αν ήμασταν όλοι λίγο πιο ειλικρινείς με τον εαυτό μας, σίγουρα θα παραδεχόμασταν ότι θα μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα ακόμη καλύτερα, να προσπαθούσαμε ακόμη περισσότερο και στους δύο αυτούς τομείς.

Η απώλεια λίπους και βάρους αρχίζει να συμβαίνει, όταν βρει κανείς μια σωματική δραστηριότητα που του αρέσει, που μπορεί να αφοσιωθεί σε αυτή και όταν αρχίσει να αντιμετωπίζει το φαγητό ως «καύσιμο» και όχι ως «τροφή» για τα συναισθήματά του ή για να περάσει την ώρα του.

Αν πιστεύετε ότι ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία αυτών που γυμνάζονται και τρέφονται σωστά, όμως δε βλέπουν αλλαγή στη ζυγαριά… δείτε παρακάτω πέντε λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό.

1. Τρώτε τις λάθος τροφές

Αν δε χάνετε βάρος, το πρώτο μέρος στο οποίο πρέπει να αναζητήσετε τις ευθύνες είναι… η κουζίνα. Πολλοί άνθρωποι εστιάζουν στο πώς θα «κάψουν» θερμίδες, χωρίς όμως να δίνουν την ίδια βαρύτητα και σε αυτά με τα οποία τρέφονται. Η διατροφή αποτελεί τουλάχιστον το 80% του «οπλοστασίου» στην προσπάθεια για χάσιμο βάρους.

Καταναλώστε τους υδατάνθρακες (πατάτες, μαύρο ρύζι, δημητριακά) τις ημέρες που κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης ή πιο έντονη γυμναστική. Τις ημέρες που ξεκουράζεστε ή που κάνετε ελαφριάς έντασης αεροβική γυμναστική προτιμήστε πρωτεΐνες και λαχανικά.

Αποφύγετε το ψωμί, τη ζάχαρη και οποιαδήποτε επεξεργασμένη τροφή.

2. Τρώτε μεγάλες ποσότητες

Αν ακολουθείτε ήδη ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, αλλά εξακολουθείτε να μη χάνετε βάρος, τότε μάλλον… τρώτε αρκετά. Ο οργανισμός έχει ανάγκη από συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων και για απώλεια κιλών πρέπει κανείς να «καίει» περισσότερες από αυτές που καταναλώνει.

3. Κάνετε πολύ αεροβική γυμναστική

Σίγουρα οι αεροβικές ασκήσεις είναι πολύ σημαντικές, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς, ενισχύουν το μεταβολισμό και κάνουν το σώμα να ιδρώνει απομακρύνοντας τις τοξίνες. Ωστόσο, μόνο η αεροβική ή η πολλή αεροβική μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια απώλειας βάρους, «ροκανίζοντας» τη μυϊκή μάζα, η οποία είναι απαραίτητη για την αύξηση του μεταβολισμού και το κάψιμο των θερμίδων.

4. Δε σηκώνετε βάρη

Συνδυάστε το με το Νο. 3 και θα έχετε τον ιδανικό συνδυασμό. Ο καλύτερος τρόπος για να χάσει κανείς βάρος και να χτίσει μυϊκή μάζα είναι ο συνδυασμός κάποιας μορφής ασκήσεων ενδυνάμωσης με αεροβική γυμναστική.

5. Δεν προσπαθείτε πολύ

Δεν υπάρχει μια ακριβής εξίσωση γυμναστικής και υγιεινής διατροφής, καθώς αυτό εξαρτάται από άτομο σε άτομο. Αν δεν είστε επαγγελματίες αθλητές, μία ώρα γυμναστικής την ημέρα αρκεί.

…Αρκεί όμως να την κάνετε σωστά και χωρίς «πασαλείμματα».

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr