Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

Υγεία

Ελληνίδα επιστήμονας ανοίγει τον δρόμο στη θεραπεία της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας

Κινέζος γιατρός που ερευνά τον νέο κοροναϊό μολύνθηκε και ο ίδιος

Μία ανακάλυψη που μπορεί να ανοίξει νέα μονοπάτια για την επίτευξη ύφεσης διαρκείας ή και θεραπείας της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας, ενός καρκίνου του αίματος για …

Διαβάστε περισσότερα »

Ηρεμιστικά πριν την εγκυμοσύνη: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο εξωμήτριας κύησης

Οι γυναίκες που, προτού μείνουν έγκυες, παίρνουν βενζοδιαζεπίνες, μια συχνά συνταγογραφούμενη κατηγορία φαρμάκων με ηρεμιστική, αγχολυτική και υπνωτική δράση, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν έκτοπη (εξωμήτρια) …

Διαβάστε περισσότερα »

Οι αρχές στο Κονγκό ανακοίνωσαν το ξέσπασμα της 11ης επιδημίας του Έμπολα

Ελπίδες για τη θεραπεία του Έμπολα

Οι αρχές της ΛΔ Κονγκό ανακοίνωσαν επίσημα το ξέσπασμα της ενδέκατης επιδημίας του Έμπολα, ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, στην επικράτεια της αχανούς χώρας της …

Διαβάστε περισσότερα »

Κορονοϊός & παιδική παχυσαρκία: Ο κίνδυνος από την παραμονή στο σπίτι (έρευνα)

Σαν να μην έφταναν οι διαστάσεις επιδημίας που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η παιδική παχυσαρκία, νέα έρευνα προειδοποιεί ότι ένα εκατομμύριο περισσότερα Αμερικανόπουλα αναμένεται …

Διαβάστε περισσότερα »

Associated Press: Η Κίνα καθυστέρησε να δώσει στοιχεία στον ΠΟΥ για τον κορονοϊό

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press η Κίνα καθυστέρησε να δώσει στον ΠΟΥ τα στοιχεία για τον κορονοϊό, για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Το δημοσίευμα επικαλείται …

Διαβάστε περισσότερα »

Σύνδρομο στοματικής αλλεργίας στα παιδιά: Τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι το σύνδρομο στοματικής αλλεργίας; Το σύνδρομο στοματικής αλλεργίας είναι μια συνηθισμένη τροφική αλλεργία που εκδηλώνεται σε ενήλικες και παιδιά. Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr …

Διαβάστε περισσότερα »

Τροφές που τρώμε καθημερινά και προκαλούν φλεγμονή (βίντεο)

Πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά και θεωρούμε υγιεινές, συμβάλλουν στη δημιουργία φλεγμονής στο σώμα. Η φλεγμονή είναι η αντίδραση του οργανισμού σε επιβλαβείς …

Διαβάστε περισσότερα »

Πρωτεΐνες από αίμα ασθενών με κορονοϊό ίσως προβλέπουν τη σοβαρότητα του κρούσματος

Πρωτεΐνες από αίμα ασθενών με κορονοϊό ίσως προβλέπουν τη σοβαρότητα του κρούσματος

Επιστήμονες ανακάλυψαν 27 πρωτεΐνες στο αίμα ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό και οι οποίοι θεωρούν πως μπορούν να λειτουργήσουν ως προγνωστικοί βιοδείκτες για …

Διαβάστε περισσότερα »

Αναζητούνται νέοι τρόποι για τη χρήση ρεμντεσιβίρης σε ασθενείς με κορονοϊό

Κορονοϊός: Νωρίτερα από άλλες χώρες εφάρμοσε η Ελλάδα τα πρωτόκολλα για τη φλεβική θρομβοεμβολική νόσο

Η φαρμακοβιομηχανία Gilead Sciences Inc αναπτύσσει νέες φαρμακομορφές, περιλαμβανομένων και εισπνεόμενων δόσεων, για ευκολότερη λήψη της ρεμντεσιβίρης, του αντιιικού σκευάσματός της για τη θεραπεία της …

Διαβάστε περισσότερα »

Διάσειση: Γνωρίστε τα συμπτώματα μέσα από εικόνες

Η διάσειση είναι η προσωρινή διαταραχή της εγκεφαλικής λειτουργίας μετά από κάκωση της κεφαλής. Η διαταραχή της εγκεφαλικής λειτουργίας προκύπτει από την παροδική διακοπή της …

Διαβάστε περισσότερα »

Ξεκίνησαν τα τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό στους εργαζόμενους του ΕΣΥ

Ξεκίνησαν τα τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό στους εργαζόμενους του ΕΣΥ

Αξιόπιστο τεστ αντισωμάτων που θα διεξαχθεί, κατ’ αρχάς, στους επαγγελματίες υγείας και σε όλους τους εργαζόμενους που υπηρετούν στο ΕΣΥ εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας, όπως …

Διαβάστε περισσότερα »

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου: Ποια η σχέση της με τη δυσανεξία στη γλουτένη (έρευνα)

Στη σύνδεση της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου και της κοιλιοκάκης κατέληξαν οι επιστήμονες, μετά από ανασκόπηση ερευνών. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεκάδες μελέτες που δημοσιεύθηκαν μεταξύ …

Διαβάστε περισσότερα »

Τι συμβαίνει στο σώμα μετά από ένα μήνα χορτοφαγικής διατροφής (βίντεο)

Η χορτοφαγική και η vegan (αυστηρά χορτοφαγική) διατροφή είναι υγιεινά διατροφικά μοντέλα. Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιος σταματά την κατανάλωση κρέατος; Η απόφαση αποκλεισμού του …

Διαβάστε περισσότερα »

Υπερτασικές διαταραχές στην εγκυμοσύνη: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο; Υπάρχει πρόληψη;

Τι είναι οι υπερτασικές διαταραχές στην εγκυμοσύνη; Η αρτηριακή πίεση της εγκύου επηρεάζεται από αυτήν καθαυτήν την κύηση. Συγκεκριμένα, ήδη από τα πρώτα στάδια της …

Διαβάστε περισσότερα »

Τι είναι η «καταιγίδα κυτταροκινών» και πώς χτυπά τους ασθενείς με covid-19

Τι είναι η «καταιγίδα κυτταροκινών» και πώς χτυπά τους ασθενείς με covid-19

Η ξαφνική οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και η απότομη επιδείνωση της κατάστασης της υγείας ορισμένων ασθενών με Covid-19, συχνά, έχει αποδοθεί από τους γιατρούς σε όλον …

Διαβάστε περισσότερα »

Κορονοϊός: Τι είναι η «καταιγίδα κυτταροκινών» και πώς επηρεάζει την εξέλιξη της COVID-19

Η ξαφνική οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και η απότομη επιδείνωση της κατάστασης της υγείας ορισμένων ασθενών με Covid-19, συχνά, έχει αποδοθεί από τους γιατρούς σε όλον …

Διαβάστε περισσότερα »

Αλλεργίες: 6 κοινά αλλεργιογόνα που πρέπει να γνωρίζετε (εικόνες)

Η αλλεργία είναι η μη φυσιολογική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε κάποια «ξένη» ουσία. Στους περισσότερους ανθρώπους η ουσία (π.χ. γύρη, τροφή, αντιβιοτικό) είναι ασυμπτωματική. …

Διαβάστε περισσότερα »

Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για το μέλλον της υδροξυχλωροκίνης

Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για το μέλλον της υδροξυχλωροκίνης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να έχει αρκετές πληροφορίες σε 24 ώρες προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει την αναστολή των δοκιμών του με …

Διαβάστε περισσότερα »

Ελληνικό φορητό σύστημα ανιχνεύει τον κορονοϊό σε τρία λεπτά

Ελληνικό φορητό σύστημα ανιχνεύει τον κορονοϊό σε τρία λεπτά

Μια ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Κυτταρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε ένα καινοτόμο φορητό διαγνωστικό σύστημα -ένα κυτταρικό βιοαισθητήρα- …

Διαβάστε περισσότερα »

Αμύγδαλα: Πόσο μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο (έρευνα)

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά αμύγδαλα, κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιαγγειακές παθήσεις. Οι ερευνητές κατέληξαν σε σύνδεση της τακτικής κατανάλωσης αμυγδάλων και της χαμηλότερης κακής χοληστερόλης …

Διαβάστε περισσότερα »