Δευτέρα , 25 Μάιος 2020

Μαγειρική

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φύγει η σκορδίλα από τα χέρια

Είναι ένα μυστικό που ξέρουν καλά οι σεφ, δεν χρειάζεται όμως να παραμένει κλεισμένο μόνο στις επαγγελματικές κουζίνες. Για να φύγει λοιπόν η δυσάρεστη οσμή …

Διαβάστε περισσότερα »

Το κόλπο για πραγματικά τραγανές τηγανητές πατάτες

Ο αγώνας για ακόμα πιο νόστιμα, ακόμα πιο υγιεινά πιάτα παραμένει πάντα ανοιχτός. Όταν μιλάμε όμως για πατάτες τηγανητές, ο λόγος πηγαίνει δικαιωματικά στον πολυβραβευμένο …

Διαβάστε περισσότερα »

Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις πότε ακριβώς βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά;

Για το μπάρμπεκιου έχουν γραφτεί πραγματικά χιλιάδες πράγματα, το κυνήγι του σωστά ψημένου κρέατος είναι ωστόσο ανεξάντλητο. Και ο αμερικανός σεφ και τηλεοπτική διασημότητα Bobby …

Διαβάστε περισσότερα »

Το μυστικό του Άντονι Μπουρντέν που αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος στη μαγειρική

Στον τσελεμεντέ του «Appetites» (2016), ο μεγάλος σεφ Άντονι Μπουρντέν πρόλαβε να μας αφήσει παρακαταθήκη πολλά μυστικά γεύσης που του έδωσαν τα ταξίδια του και …

Διαβάστε περισσότερα »

Τι διαφορά έχει στο ψήσιμο ένα ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο ταψί

Αυτό έχει να κάνει με την απορρόφηση της θερμότητας όπως ακριβώς συμβαίνει με τα ανοιχτόχρωμα ή σκουρόχρωμα ρούχα. Τα μαύρα μπλουζάκια, για παράδειγμα, απορροφούν περισσότερη …

Διαβάστε περισσότερα »

Ο τρόπος για να μην ξανακαθαρίσετε ποτέ βραστά αυγά

Υπάρχουν μυστικά μαγειρικής που ξέρουν μόνο οι επαγγελματίες. Όσοι τρώνε την κουζίνα με το κουτάλι δηλαδή και κάποιες φορές το φέρνουν οι ευτυχείς περιστάσεις να …

Διαβάστε περισσότερα »