Υλικά για 4 άτομα 1 ½ κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρές μερίδες 2 κιλά κρεμμυδάκια στρογγυλά ξερά στιφάδου καθαρισμένα 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
Καλτσόνε με τυρί και ζαμπόν
Υλικά για 4 άτομα Για τη ζύμη 4 κούπες αλεύρι (μισό για όλες τις χρήσεις και μισό σκληρό) 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 3/4 με 1 …
Διαβάστε περισσότερα »Μακαρόνια με μπρόκολο και μπούκοβο
Το μπούκοβο, με το βούτυρο και την φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα απογειώνουν αυτά τα ταπεινά «φιογκάκια». Υλικά 1 πακέτο μακαρόνια Μισό κιλό μπρόκολο 3 κουταλιές βούτυρο 3 …
Διαβάστε περισσότερα »Κέικ μανταρίνι
Υλικά για 6 άτομα 300 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη 180 γρ. βούτυρο 3 αβγά 2 μανταρίνια πολτοποιημένα στο multi 2 κάψουλες βανίλια 1/2 κούπα σταγόνες …
Διαβάστε περισσότερα »Παραδοσιακή φάβα
Υλικά για 4 άτομα 1/2 κιλό φάβα 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο 1 λεμόνι googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); }) Εκτέλεση Ξεπλένετε τη φάβα και …
Διαβάστε περισσότερα »Μοσχαράκι με μπρόκολο, ασιατική λιχουδιά
Είναι ένα «πειραγμένο» ασιατικό πιάτο, απλό και εύκολο, χωρίς πολλά ασιατικά υλικά που είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα και δύσχρηστα. Υλικά 2/3 φλυτζανιού σάλτσα σόγιας 3 …
Διαβάστε περισσότερα »Brownies με καραμελα
Υλικά για 6 άτομα 250 γρ. βούτυρο 120 γρ. κουβερτούρα 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 180 γρ. ζάχαρη 3 φακελάκια σοκολάτα γάλακτος, δάκρυα …
Διαβάστε περισσότερα »Σουτζουκάκια με ρύζι
Υλικά για 6 άτομα 500 γρ. κιμάς αρνίσιος 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 2 φέτες ψωμί (μόνο η ψίχα) 200 ml κρασί λευκό 3 σκελίδες σκόρδο …
Διαβάστε περισσότερα »Τι συμβαίνει όταν πρασινίζουν οι πατάτες -Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν, πώς θα τους προλάβουμε
Οι πατάτες είναι ο «βασιλιάς» των τροφών. Ολοι τις τρώμε, μπορεί με διαφορετικούς τρόπους, και μας αρέσουν πολύ! Ολοι ξέρουμε ακόμη ότι οι πατάτες πρέπει να διατηρούνται …
Διαβάστε περισσότερα »Κέικ με αποξηραμένα φρούτα
Υλικά για 4 άτομα 200 γραμμάρια βούτυρο 150 γραμμάρια ζάχαρη 4 μεγάλα αβγά 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ. 5 κ. γ. μπέικιν πάουντερ ξύσμα πορτοκαλιού 1 …
Διαβάστε περισσότερα »Κεφτεδάκια με ούζο
Υλικά για 4 άτομα ½ κιλό κιμά βοδινό 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου 1 …
Διαβάστε περισσότερα »Γλυκό κυδώνι
Υλικά για 4 άτομα 2 κιλά κυδώνια (χωρίς χτυπήματα) καθαρισμένα 2½ κιλά ζάχαρη χυμός από 7 λεμόνια 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα 1 φακελάκι βανίλια googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); …
Διαβάστε περισσότερα »Σούπα Χαρίρα
Υλικά για 6 άτομα 500 γρ. αρνί σπάλα ή μπούτι, κομμένο σε μικρά κομματάκια 1½ κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 6 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο 250 γρ. …
Διαβάστε περισσότερα »Πίτα με μανιτάρια και κρεμμύδια
Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο φύλλο κουρού 750 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια 5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 3 κ.σ. θυμάρι …
Διαβάστε περισσότερα »Τα 7 υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου και μπορούν να απογειώσουν ένα πιάτο, σύμφωνα με κορυφαίο σεφ
Το φαγητό εκτός από ανάγκη, είναι και απόλαυση. Λατρεύουμε το καλό φαγητό, τα ευφάνταστα πιάτα και πάντα ψάχνουμε τρόπους να απογειώσουμε τη γεύση και την …
Διαβάστε περισσότερα »Cheesecake με καραμέλα
Υλικά για 4 άτομα Για τη βάση 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 60 γρ. πεκάν 40 γρ. ζάχαρη 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. …
Διαβάστε περισσότερα »Αχλαδόπιτα χωρίς ζύμη
Τα αχλάδια είναι στην εποχή τους και είναι η ώρα να φτιάξουμε μια τάρτα ζουμερή, χωρίς τον μπελά της ζύμης. Υλικά 4 αχλάδια αρκετά ώριμα …
Διαβάστε περισσότερα »Τσουρέκι σιροπιαστό γεμιστό με σοκολάτα
Υλικά για 4 άτομα Για τη ζύμη 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα χλιαρό γάλα 1/2 κούπα ζάχαρη 1/3 κούπα λιωμένο φρέσκο …
Διαβάστε περισσότερα »Φετουτσίνι μποσκαγιόλα
Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. (1 πακέτο) φετουτσίνι με αβγό 250 γρ. μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα 1 μεσαίο ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες …
Διαβάστε περισσότερα »Στρούντελ μήλου
Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. σφολιάτα βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού 1 αβγό για το άλειμμα του ρολού ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα Για …
Διαβάστε περισσότερα »Αφράτο μπριός
Υλικά για 4 άτομα 430 γρ. αλεύρι 10 γρ. αλάτι 50 γρ. ζάχαρη 140 γρ. βούτυρο 3 αβγά 60 ml γάλα 25 γρ. φρέσκια μαγιά …
Διαβάστε περισσότερα »Κοτόπουλο στο φούρνο με γλυκοπατάτα
Είναι μια υπέροχη φθινοπωρινή συνταγή, αξιοποιεί λαχανικά της εποχής. Υλικά 4-5 μπουτάκια ή στήθος κοτόπουλο 4 κουταλιές ελαιόλαδο Φρέσκα μυρωδικά -Δεντρολίβανο, θυμάρι, ματζουράνα 2 γλυκοπατάτες …
Διαβάστε περισσότερα »Κοτόπουλο στο φούρνο με γλυκοπατάτα
Είναι μια υπέροχη φθινοπωρινή συνταγή, αξιοποιεί λαχανικά της εποχής. Υλικά 4-5 μπουτάκια ή στήθος κοτόπουλο 4 κουταλιές ελαιόλαδο Φρέσκα μυρωδικά -Δεντρολίβανο, θυμάρι, ματζουράνα 2 γλυκοπατάτες …
Διαβάστε περισσότερα »Κοτόπουλο ταζίν
Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου 3 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 κ.σ. βούτυρο χυμός …
Διαβάστε περισσότερα »Φτιάξτε την τέλεια γλυκιά κολοκυθόπιτα της Μάρθα Στιούαρτ -Υγιεινή, με καστανή ζάχαρη, χωρίς λάδι
Η κολοκύθα είναι το πλέον φθινοπωρινό λαχανικό. Στα χρώματα της εποχής, είναι το απόλυτο trend στο εξωτερικό. Την χρησιμοποιούν ακόμη και στον καφέ τους. Αλλά …
Διαβάστε περισσότερα »Φτιάξτε την τέλεια γλυκιά κολοκυθόπιτα της Μάρθα Στιούαρτ -Υγιεινή, με καστανή ζάχαρη, χωρίς λάδι
Η κολοκύθα είναι το πλέον φθινοπωρινό λαχανικό. Στα χρώματα της εποχής, είναι το απόλυτο trend στο εξωτερικό. Την χρησιμοποιούν ακόμη και στον καφέ τους. Αλλά …
Διαβάστε περισσότερα »Το μυστικό για την τέλεια πίτσα
Μια πίτσα για να είναι λαχταριστή, εκτός από τα σωστά υλικά χρειάζεται και τις… θερμοδυναμικές εξισώσεις τριών επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι έχουν την τέλεια «συνταγή» …
Διαβάστε περισσότερα »Μους λεμόνι
Υλικά για 4 άτομα 1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) χυμός λεμονιού 1 κουτ. γλυκού ξύσμα …
Διαβάστε περισσότερα »Φιλέτο λαβράκι στο τηγάνι
Υλικά για 4 άτομα 4 φιλέτα λαβράκι 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 2 σκελίδες σκόρδο 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 4 κλωναράκια θυμάρι 30 ml …
Διαβάστε περισσότερα »Κρέας ταλιάτα, ζουμερό
Tagliata στα ιταλικά σημαίνει «φέτα». Η ταλιάτα μοσχάρι είναι ένα από τα εμβληματικά πιάτα της ιταλικής γαστρονομίας και έγινε αγαπημένο των Ελλήνων. Μυστικά για καλό …
Διαβάστε περισσότερα »