Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Δέκα σημάδια που αποδεικνύουν ότι η σχέση σας με το φαγητό είναι προβληματική

Δέκα σημάδια που αποδεικνύουν ότι η σχέση σας με το φαγητό είναι προβληματική

Ναι ξέρουμε: Το φαγητό είναι μία πολύ μεγάλη απόλαυση, για μερικούς μεγαλύτερη και από το sex, και είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε πια τη δυνατότητα να το χρησιμοποιούμε για ευχαρίστηση, και όχι μόνο ως μέσο επιβίωσης. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι πραγματικά η σχέση σας με το φαγητό; Μήπως δεν είναι και τόσο υγιής όσο νομίζετε; Και να τονίσουμε, ότι δεν έχει να κάνει με το αν είστε λεπτοί ή πιο παχουλοί, αλλά καθαρά με τις σκέψεις και τη γνώμη που έχετε γι’ αυτό. Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε 10 πολύ βασικά σημάδια, που φανερώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, στην μεταξύ σας σχέση.

1. Σκέφτεστε συνέχεια το φαγητό: Ακόμα κι αν είστε 50 κιλά, το να έχετε μονίμως στο μυαλό σας το επόμενο γεύμα σας, μόνο καλό δεν είναι. Ο λόγος; Εκτός του ότι σας αποσπά από άλλες δραστηριότητες, σημαίνει ότι θα πρέπει επειγόντως να τις αλλάξετε, μιας και δεν είναι ικανές να σας απορροφούν τόσο ώστε να μη σκέφτεστε για κάποια λεπτά το πότε θα φάτε. Είναι απλό: Όταν είστε ραντεβού με κάποιον που πραγματικά σας αρέσει, σκέφτεστε το φαγητό; Δε νομίζουμε.

tumblr ml8s5wpWZe1so8avfo1 500 84210

2. Τρώτε μόνοι ή στα κρυφά: Μεσημεριανό διάλειμμα και οι συνάδελφοι πηγαίνουν για φαγητό στο εστιατόριο δίπλα από τη δουλειά, ή παίρνουν τα τάπερ τους και πάνε στην κουζίνα. Εσείς τι κάνετε; Κάθεστε στο γραφείο και τρώτε κοιτώντας με τρόμο μην περάσει κανένας! Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει, αλλά δεν κάνετε κάτι κακό. Εκτός αν το γεύμα σας είναι πάντα υπέροχο και φοβάστε τυχόν επιδρομές απο πεινασμένα χέρια. Εκεί πάμε πάσο.

3. Είστε μίζεροι: Και δεν εννοούμε τσιγκούνηδες αλλά με το φαγητό. Σόρυ, αλλά είναι απαράδεκτο για έναν ενήλικα να αρνείται να δοκιμάσει μία αλλη γεύση εκτός από κοτόπουλο ή μακαρόνια. Και δεν εννούμε να φάτε πολτοποιημένα εντόσθια, που τελοσπάντων ακόμα και αυτό αν είστε καλεσμένοι θα ήταν αγένεια να το αρνηθείτε, αλλά δε θα χάσετε και τίποτα να δοκιμάσετε ψάρι, ένα περίεργο λαχανικό ή μία συνταγή από άλλη χώρα. Ανοίξτε λίγο τους διατροφικούς ορίζοντες. Δε θα χάσετε.

celebs-eating-4 518e9

4. Νιώθετε ενοχές έπειτα από ένα «γενναίο» γεύμα: Είμαστε υπέρ της άθλησης και γενικότερα της διατροφής που συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού. ΑΛΛΑ… Επειδή είμαστε άνθρωποι και επειδή σίγουρα θα το ρίξουμε έξω κάποια στιγμή, καλό θα ήταν να απολαμβάνουμε οτιδήποτε κι αν τρώμε, ακόμα κι αν αυτό είναι λιπαρό ή παχυντικό, και να μη νιώθουμε ενοχές στη συνέχεια και την ανάγκη να κάψουμε αμέσως τις θερμίδες που πήραμε. Το μυστικό είναι το μέτρο, όχι η υπερβολή.

5. Τιμωρείτε τον εαυτό σας έπειτα από μία απόλαυση: Ok φάγατε πίτσα! Και πού είναι το κακό; Η πίτσα όπως και τα υπόλοιπα παρεμφερή junk foods, είναι νόστιμα και λαχταριστά. Κατά συνέπεια μας προκαλούν ιδιαίτερη χαρά όταν τα τρώμε. Και τότε για ποιο λόγο αφού τα φάτε, αυτοτιμωρείστε και πίνετε λιποδιαλυτικούς χυμούς ή λιώνετε στο γυμναστήριο; Είπαμε, όλα με μέτρο και τα κιλά θα μείνουν μακριά σας.

6. Σας πανικοβάλλουν οι κοινωνικές εκδηλώσεις: Αν δεν είστε αλλεργικοί ή έχετε δυσανεξία σε κάποιες τροφές, δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο ενώ είστε καλεσμένοι κάπου που θα έχει υπέροχο φαγητό, εσείς να μασουλάτε καρότα ή ένα στεγνό τοστ. Μπορείτε να δοκιμάσετε αλλά χωρίς υπερβολές. Δε χάθηκε και ο κόσμος.

heidi-klum-eating-pizza- svxj 65c9d

7. Κόβετε μαχαίρι ολόκληρες ομάδες τροφών: Μα ειλικρινά πώς το κάνετε αυτό; Είναι δυνατόν να μην τρώτε ποτέ υδατάνθρακα για παράδειγμα; Εντάξει καλό είναι να μην το παρακάνετε, αλλά η στέρηση έχει πάντα τα αντίθετα αποτελέσματα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη ζάχαρη και τα γλυκά. Περνούν ο μέρες χωρίς αυτά, και τελικά ένα ωραίο βράδυ θολώνετε και καταβροχθίζετε 5 πάστες στη σειρά. Είναι αυτή λύση;

8. Τρώτε μόνο τροφές χαμηλές σε λιπαρά: Εντάξει το να προτιμήσεις το πιο ελαφρύ προιόν, δεν είναι παραιτήτως κακό, αλλά συνιστούμε να μην το παρακάνετε. Εξάλλου, ποια είναι η μαγεία αν το παγωτό σας δεν είναι φουλ έξτρα; Το παγωτό είναι απόλαυση και στην απόλαυση δεν κάνουμε εκπτώσεις.

9. Δεν μπορείτε να κρατήσετε συγκεκριμένα φαγητά στο σπίτι χωρίς να τα φάτε: Ξέρετε ότι στην κατάψυξη υπάρχει παγωτό ή ότι στο τραπέζι της κουζίνας κάθεται αμέριμνο το ραβανί της μαμάς σας. Ναι, είστε από εκείνους που αν υπάρχει «αμαρτία» σε απόσταση βολής, δε βρίσκετε ησυχία πουθενά! Τι γίνεται συνήθως; Τρώτε τα πάντα και μετά στενοχωριέστε. Μα είναι δυνατόν να πρέπει να τα φάτε όλα σώνει και ντε; Να το κοιτάξετε επειγόντως αυτό.

tumblr mlif0s0Pam1qa70eyo1 1280 6b5b3

10. Μιλάτε συνέχεια για το φαγητό: Συγκεκριμένα, δηλώνετε μονίμως πόσο πεινασμένοι είστε, αμέσως μετά το φαγοπότι ρωτάτε πόσες θερμίδες είχε αυτό που φάγατε, και καταλήγετε να δηλώνετε χοντροί και ότι δε θα μπορέσετε να αδυνατίσετε ποτέ. Το φαγητό θα πρέπει να είναι κάτι σαν ανάσα. Να σας δίνει δύναμη και ζωή και όχι να σας κάνει μίζερους και εκνευριστικούς. Μήπως ήρθε η ώρα να προβληματιστείτε;

Πηγή: queen.gr