Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Υγεία

Υπέρταση κύησης: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων μετά τη γέννα

Οι γυναίκες με υψηλή αρτηριακή πίεση στην εγκυμοσύνη και όσες εκδηλώνουν προεκλαμψία, κινδυνεύουν περισσότερο από υπέρταση, διαβήτη τύπου 2 και υψηλή χοληστερόλη, μετά στη γέννα, …

Διαβάστε περισσότερα »

Ο καφές παρατείνει τη ζωή! – Σε ποια ποσότητα προσφέρει το μεγαλύτερο όφελος

Το πιο αγαπημένο ρόφημα στον πλανήτη έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία και τώρα μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη επιβεβαιώνει ότι χαρίζει και επιπλέον χρόνια …

Διαβάστε περισσότερα »

Καρδιακή προσβολή: 7 «σιωπηλά» σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε (εικόνες)

Υπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί υφίστανται καρδιακή προσβολή κάθε χρόνο. Τα κλασικά συμπτώματα περιλαμβάνουν οξύ πόνο ή πίεση στο στήθος, κρύο ιδρώτα, υπερβολική …

Διαβάστε περισσότερα »

Τι σημαίνει «υγιεινό» περπάτημα; Οι επιστήμονες απαντούν

Ο Ιπποκράτης αποκαλούσε το περπάτημα «το καλύτερο φάρμακο του ανθρώπου». Σήμερα οι ειδικοί συνιστούν σε όλους –ιδίως σε όσους δεν ασκούνται συστηματικά– να κάνουν καθημερινά …

Διαβάστε περισσότερα »

Αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη στις γυναίκες που εργάζονται πολλές ώρες

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 αντιμετωπίζουν οι γυναίκες – αλλά όχι οι άνδρες – που εργάζονται περισσότερες από 45 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με …

Διαβάστε περισσότερα »

Διαβήτης κύησης: Πώς επηρεάζει την υγεία της μητέρας και του μωρού; Πώς αντιμετωπίζεται;

Ο διαβήτης κύησης είναι πιο συχνός απ’ όσο μπορεί να νομίζετε… Ως διαβήτη κύησης ορίζουμε το διαβήτη που εμφανίζεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια …

Διαβάστε περισσότερα »

Διαβήτης: Οι πολλές ώρες δουλειάς «απειλή» για τις γυναίκες

Οι γυναίκες –αλλά όχι οι άνδρες– που εργάζονται περισσότερες από 45 ώρες την εβδομάδα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα …

Διαβάστε περισσότερα »

Σνακ με λιγότερες από 200 θερμίδες για να νικήσετε τις λιγούρες (pics)

Στο πλαίσιο μιας διατροφής που αποσκοπεί στην απώλεια βάρους είναι συχνό φαινόμενο να «χτυπούν» απροειδοποίητα κρίσεις λιγούρας. Επειδή η στέρηση δεν φέρνει ποτέ το επιθυμητό …

Διαβάστε περισσότερα »

Θρόμβωση: 7 σημάδια που δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε

Οι θρόμβοι δημιουργούνται λόγω της πήξης του αίματος. Τις περισσότερες φορές είναι αβλαβείς και σχηματίζονται για να σταματήσει η αιμορραγία. Όταν όμως σχηματίζονται σε σημεία …

Διαβάστε περισσότερα »

Δηλητηρίαση από τον ήλιο: Ποια συμπτώματα τη διακρίνουν από το ηλιακό έγκαυμα

Ο πόνος, το κοκκίνισμα και το ξεφλούδισμα είναι μερικές μόνο από τις συνέπειες της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο χωρίς επαρκή αντηλιακή προστασία. Η ενυδάτωση και …

Διαβάστε περισσότερα »

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων του κερατοειδούς

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων του κερατοειδούς, δημιουργεί η χρήση αυτόλογων ενήλικων βλαστοκυττάρων. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο …

Διαβάστε περισσότερα »

Τροφές που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά & δεν το γνωρίζετε (pics)

Τα κορεσμένα λιπαρά βρίσκονται πλέον σε πάρα πολλά τρόφιμα, ακόμη και σε κάποια που θεωρούνται υγιεινά. Τα κορεσμένα λιπαρά υπάρχουν κυρίως σε συσκευασμένες τροφές και …

Διαβάστε περισσότερα »

Τεχνητή ωοθήκη δίνει ελπίδες τεκνοποίησης σε γυναίκες που παλεύουν με την υπογονιμότητα

Λειτουργική αποδείχθηκε η πρώτη τεχνητή ωοθήκη, την οποία έφτιαξαν Δανοί επιστήμονες, από ανθρώπινο ιστό, στο εργαστήριο, και εμφύτευσαν σε πειραματόζωα. Το επίτευγμά τους εκτιμάται πως …

Διαβάστε περισσότερα »

Πώς συνδέεται η ατμοσφαιρική ρύπανση με την αύξηση του διαβήτη

Σύνδεση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ακόμη και όταν κινείται σε επίπεδα που θεωρούνται ασφαλή, με την αύξηση του κινδύνου για διαβήτη διεθνώς, καταγράφει νέα αμερικανική επιστημονική …

Διαβάστε περισσότερα »

Ατμοσφαιρική ρύπανση: Παράγοντας κινδύνου για τον διαβήτη, ακόμη και εντός των επιτρεπόμενων ορίων

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, ακόμη και σε επίπεδα που θεωρούνται ασφαλή, αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη διεθνώς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη …

Διαβάστε περισσότερα »

Ενδομητρίωση: Σε ποια ποσότητα αυξάνει τον κίνδυνο το κόκκινο κρέας

Η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος, είτε φρέσκου είτε επεξεργασμένου, αναγνωρίζεται πλέον ως παράγοντας κινδύνου για ευρύ φάσμα ασθενειών, κυρίως για τον ορθοκολικό καρκίνο, αλλά και …

Διαβάστε περισσότερα »