Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μαγειρική

Συνταγή για παγωτό με ρολάκια Oreo: Πανεύκολα και λαχταριστά, με μόνο 2 υλικά | GASTRONOMIE

Ο καύσωνας καλά κρατεί και θέλουμε κάτι να μας δροσίσει και να μας ανανεώσει. Ο συνδυασμός παγωτού και μπισκότου είναι ό,τι πρέπει: Δροσερός, ελαφρύς και …

Διαβάστε περισσότερα »

Τυλιχτό μαρουλιού με γλυκόξινο κοτόπουλο -Μια γρήγορη συνταγή για τις μέρες του καύσωνα | GASTRONOMIE

Όσο διαρκεί ο καύσωνας αναζητούμε συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα, χωρίς να μαγειρεύετε βαριά φαγητά που θα σας δυσκολέψουν κατά τις υψηλές …

Διαβάστε περισσότερα »

Σεφ δείχνει πώς αφαιρούμε εύκολα τσόφλι αυγού που έπεσε μέσα στο μπολ -Viral βίντεο | GASTRONOMIE

Το απλό κόλπο που χρησιμοποιεί για να αφαιρέσει τα τσόφλια που πέφτουν μέσα στα ωμά αυγά όταν τα σπάμε, μοιράστηκε στο διαδίκτυο ένας κορυφαίος σεφ. …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή: Σούπερ δροσερή σαλάτα με πλιγούρι -Εύκολη, ό,τι πρέπει για τον καύσωνα | GASTRONOMIE

Οι ημέρες καύσωνα που διανύουμε προσφέρονται για δροσερές και εύκολες συνταγές, που δεν απαιτούν ώρα στην κουζίνα και πολλά κατσαρολικά. Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε φοβερή και …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για δροσερή μακαρονόπιτα από την Ηπειρο -Εύκολη και γρήγορη | GASTRONOMIE

To καλοκαίρι και ειδικά στις διακοπές άπαντες αναζητούν ένα γρήγορο και σχετικά ελαφρύ σνακ για το πρωί ή το απόγευμα. Δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή από …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για αυθεντικά λαζάνια φούρνου -Σεφ ιταλικού εστιατορίου αποκαλύπτει τα μυστικά | GASTRONOMIE

Αγαπημένο ιταλικό φαγητό τα λαζάνια, δύσκολο να βρεις, όμως, ένα πραγματικά αυθεντικό ιταλικό πιάτο. Η παρακάτω συνταγή εγγυάται το γευστικό αποτέλεσμα. Τη συνταγή μοιράστηκε ο …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για ανεπανάληπτες μπουκιές μπριζόλας στο τηγάνι -Ετοιμο σε 5 λεπτά | GASTRONOMIE

Μπριζόλα, αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Συνταγές για μπριζόλες υπάρχουν άπειρες, πάντα, όμως, υπάρχει μια νέα συνταγή, μια νέα εκδοχή μαγειρέματος για νέα ταξίδια του …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για σοκολατένιο μιλφέιγ με 3 υλικά: Πανεύκολο και λαχταριστό γλυκό που γίνεται αμέσως | GASTRONOMIE

Μιλφέιγ σημαίνει «χίλια φύλλα» και είναι ένα γλυκό που αγαπάμε να απολαμβάνουμε. Η απαλή κρέμα του μαζί με το τραγανό φύλλο είναι ένας υπέροχος συνδυασμός …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για πανεύκολο τιραμισού -Ετοιμο το πολύ σε 20 λεπτά | GASTRONOMIE

Κλασικό γλυκό το Τιραμισού, μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι. Η παρακάτω συναγή είναι η απόδειξη. Το καλοκαίρι τραβάει γλυκάκι το απόγευμα. Και μπορεί …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για σπιτικές, χειροποίητες πίτες για σουβλάκι -Πανεύκολες και πεντανόστιμες | GASTRONOMIE

Αλεύρι, μαγιά και δυο τρία ακόμη απλά υλικά, αρκούν για να ετοιμάσετε μόνοι σας πίτες για σουβλάκι κι έχουμε τη συνταγή. Αποτελεί το πιο βασικό …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για ελληνική πανακότα -Με στραγγιστό γιαούρτι και μέλι, γλυκό βάλσαμο στον καύσωνα | GASTRONOMIE

Η πιο βελούδινη και αέρινη ιταλική συνταγή, συναντά ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα της ελληνικής παράδοσης: το γιαούρτι. Γλυκό που φωνάζει ιταλική φινέτσα και …

Διαβάστε περισσότερα »

Οι 5+1 τρόποι για να «ταξιδέψεις» στη Μέση Ανατολή με το επόμενό σου γεύμα | GASTRONOMIE

Πριν από κάποια χρόνια, ακόμα και ο όρος «φαλάφελ» ακουγόταν ως κάτι ξένο και… εξωτικό στην Ελλάδα. Η μεσανατολίτικη κουζίνα, ωστόσο, με ναυαρχίδα τη Λιβανέζικη, …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για «ξεβράκωτη» κολοκυθόπιτα -Με γιαούρτι και λαχανικά του κήπου, χωρίς φύλλο | GASTRONOMIE

Το καλοκαίρι προσφέρει απλόχερα όλα τα λαχανικά από το μποστάνι του για μοναδικές συνταγές. Μια τέτοια είναι και αυτή η κολοκυθόπιτα, για την οποία δεν …

Διαβάστε περισσότερα »

Στο Thama του Δημήτρη Κατριβέση στην Τήνο έγινε μια διεθνής γαστρονομική συνάντηση: Τα πιάτα που μαγείρεψαν 8 κορυφαίοι σεφ [εικόνες] | GASTRONOMIE

Μπορεί να βρίσκεται μόλις στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, όμως το Thama του Δημήτρη Κατριβέση στο νησί της Τήνου έχει καθιερωθεί μέσα στα κορυφαία του …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για ακαταμάχητους κολοκυθανθούς -Γεμιστοί με φέτα, λιώνουν στο στόμα | GASTRONOMIE

Τώρα που τα κολοκύθια ανθίζουν, μια είναι η συνταγή που θα κολλήσει πλάι στα καλοκαιρινά απογεύματα με ουζάκι (ή μπίρα) και καλή παρέα. Είναι ένα …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για σορμπέ ροδάκινο με μόνο 2 υλικά -Δροσερό, πανεύκολο και πεντανόστιμο | GASTRONOMIE

Το καλοκαίρι έχει άρωμα φρούτων κι ένας επιπλέον τρόπος για να τα απολαύσεις είναι το σορμπέ. Αυτό το πολύ δροσερό και ελαφρύ γλυκό, που δίνει …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για πρωτότυπες μπριζόλες φούρνου, σαν… παπουτσάκια, θα σας ξετρελάνει! | GASTRONOMIE

Μπριζόλες και μακαρόνια. Είναι η πιο κλασική απάντηση στην ερώτηση, σε μικρούς και μεγάλους, ποιο είναι το αγαπημένου σου φαγητό. Σήμερα, λοιπόν, μια ιδιαίτερη και …

Διαβάστε περισσότερα »

Ο πόλεμος του κρασιού -Στα «μαχαίρια» Κροατία και Ιταλία για τους αφρώδεις οίνους προσέκο και προσέκ | GASTRONOMIE

Σε έναν ιδιότυπο πόλεμο για την ονομασία προέλευσης των κρασιών τους επιδίδονται για μια ακόμη φορά, με ακροατή την Ευρώπη, η Κροατία και η Ιταλία. …

Διαβάστε περισσότερα »

Ο πόλεμος του κρασιού -Στα «μαχαίρια» Κροατία και Ιταλία για τους αφρώδεις οίνους προσέκο και προσέκ

Σε έναν ιδιότυπο πόλεμο για την ονομασία προέλευσης των κρασιών τους επιδίδονται για μια ακόμη φορά, με ακροατή την Ευρώπη, η Κροατία και η Ιταλία. …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για αυθεντική γενοβέζικη σάλτσα πέστο -Τα μυστικά για ιταλική γεύση και υπέροχο χρώμα | GASTRONOMIE

Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες συνταγές της μακαρονομάνας Ιταλίας και εδώ θα βρείτε τα αυθεντικά υλικά, αλλά και μερικά απλά μυστικά για ιδανικό …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για αυθεντική γενοβέζικη σάλτσα πέστο -Τα μυστικά για ιταλική γεύση και υπέροχο χρώμα

Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες συνταγές της μακαρονομάνας Ιταλίας και εδώ θα βρείτε τα αυθεντικά υλικά, αλλά και μερικά απλά μυστικά για ιδανικό …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για ανάποδη τάρτα βερίκοκο -Καραμελωμένη απόλαυση που ψήνεται στο τηγάνι | GASTRONOMIE

Τώρα που τα βερίκοκα είναι στα καλύτερά τους, προτείνουμε μια συνταγή με βάση την κλασική μέθοδο της ανάποδης τάρτας, της γνωστής στη γαλλική κουζίνα ως …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για ανάποδη τάρτα βερίκοκο -Καραμελωμένη απόλαυση που ψήνεται στο τηγάνι

Τώρα που τα βερίκοκα είναι στα καλύτερά τους, προτείνουμε μια συνταγή με βάση την κλασική μέθοδο της ανάποδης τάρτας, της γνωστής στη γαλλική κουζίνα ως …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για σπιτικό σάντουιτς παγωτό -Η δροσερή απόλαυση μέσα στον καύσωνα | GASTRONOMIE

Το σάντουιτς ήταν ένα παγωτό που αγαπήσαμε πολύ στα παιδικά μας χρόνια. Με αυτή τη συνταγή θα απογειώσετε την απόλαυση στο σπίτι. Μπορεί η υφή …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για αυθεντικό κρητικό ντάκο -Γιατί στο Ρέθυμνο τον σερβίρουν ως «κουκουβάγια» | GASTRONOMIE

Το μεγαλείο της μεσογειακής διατροφής, αλλά και της απλότητας των ποιοτικών καλοκαιρινών υλικών, κρύβεται στις ευωδιαστές στρώσεις αυτής της συνταγής. Στις μέρες μας, ντάκο θα …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για αυθεντικό κρητικό ντάκο -Γιατί στο Ρέθυμνο τον σερβίρουν ως «κουκουβάγια»

Το μεγαλείο της μεσογειακής διατροφής, αλλά και της απλότητας των ποιοτικών καλοκαιρινών υλικών, κρύβεται στις ευωδιαστές στρώσεις αυτής της συνταγής. Πηγή

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για τούρτα παγωτό σοκολάτα-μπισκότο: Το απόλυτο γλυκό για να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα | GASTRONOMIE

Ο καύσωνας έχει κάνει για τα καλά αισθητή την παρουσία του με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ υψηλές τις τελευταίες ημέρες. Νερό και παγωμένα σνακ …

Διαβάστε περισσότερα »