Δευτέρα , 24 Φεβρουάριος 2020

Μαγειρική

Προσούτο Jamon Iberico, το καλύτερο στον κόσμο -Από μαύρους χοίρους [εικόνες]

Προέρχεται από τα πόδια μαύρων ιβηρικών χοίρων, είναι μοναδική νοστιμιά και αποτελεί, εκτός από τουριστική ατραξιόν, βαριά βιομηχανία της Ισπανίας. Λένε ότι στην Ισπανία ο …

Διαβάστε περισσότερα »

Λαδένια Κιμώλου: Η παλαιότερη καταγεγραμμένη πίτσα είναι ελληνική -Η αυθεντική συνταγή

Η λαδένια Κιμώλου, καταγράφεται ως μία από τις παλαιότερες μορφές πίτσας, χωρίς τυρί, μόνο με ντομάτα, κρεμμύδι και ελαιόλαδο. Την αυθεντική συνταγή αυτής της πρώτης, …

Διαβάστε περισσότερα »

12 χρήσεις τις λαδόκολλας που δεν είχαμε φανταστεί -Πού μπορείς να την χρησιμοποιήσεις

Και ποιος δεν έχει φάει σουβλάκι στη λαδόκολλα! Παραδοσιακά και απλά! Φυσικά, η γνωστή μας λαδόκολλα ανήκει στην κουζίνα και στην μαγειρική. Την βάζεις στα ταψιά ή τυλίγεις …

Διαβάστε περισσότερα »

Πώς θα συντηρήσεις σωστά τα αλλαντικά για να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερο

Τα αλλαντικά προήλθαν από μια προσπάθεια του ανθρώπου να συντηρήσει το κρέας, όταν ακόμα δεν υπήρχε ψυγείο. Παρασκευάζονται παίρνοντας κομμάτια διαφόρων ειδών κρέατος όπου με την προσθήκη …

Διαβάστε περισσότερα »

Ο Aκης Πετρετζίκης έχει μια εκπληκτική και πανεύκολη συνταγή για το κοτόπουλο που περίσσεψε [βίντεο]

Οι λιγούρες έρχονται συνήθως εκεί που δεν τις περιμένεις. Σου χτυπούν την πόρτα κυρίως τις βραδινές ώρες αλλά και την ημέρα στο γραφείο, παίζουν ύπουλα παιχνίδια …

Διαβάστε περισσότερα »

Σου περίσσεψαν πασχαλινά κουλούρια; Φτιάξε με αυτά το πιο λαχταριστό και δροσερό cheesecake

Το Πάσχα μπορεί να πέρασε αλλά σίγουρα σου έμειναν πολλά φαγητά και γλυκά. Κάθε χρόνο μας μένουν πασχαλινά κουλουράκια, καθώς φτιάχνουμε πολλά και συνήθως δεν …

Διαβάστε περισσότερα »

Αυγά γεμιστά

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; } Υλικά για 2 άτομα 6 βρασμένα αυγά 1 κουταλάκι μουστάρδα λίγες κουταλιές μαγιονέζα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα …

Διαβάστε περισσότερα »

Νηστίσιμη κρέμα κακάο του Άκη Πετρετζίκη με λίγες θερμίδες

Πάντα έχουμε όρεξη για ένα λαχταριστό γλυκάκι.  Ωστόσο, προσπαθούμε να περιορίσουμε τη λιγούρα μας καθώς σκεφτόμαστε τις περιττές θερμίδες. Ακόμη, όσοι νηστεύουν ενόψει του Πάσχα, …

Διαβάστε περισσότερα »

Βαρέθηκες τα κόκκινα αυγά; Πρωτότυπες και εύκολες ιδέες για να σε λατρέψουν τα παιδιά

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και κατά το έθιμο σήμερα βάφουμε τα πασχαλινά αυγά. Μια διαδικασία που θυμόμαστε από μικρά παιδιά να κάνει η μαμά μας (κυρίως …

Διαβάστε περισσότερα »

Θέλεις πασχαλινό αυγό που δεν σπάει; Φτιάξ' το εύκολα με ένα υλικό που έχεις στο ντουλάπι [βίντεο]

Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά δεν γίνεται και μια κλασσική παιδική ανάμνηση όλων είναι η μεγάλη επιθυμία να σπάσουμε τα αυγά των υπολοίπων και να βγούμε …

Διαβάστε περισσότερα »

Δεν σου αρέσει η κλασική μαγειρίτσα; Η vegan εκδοχή με μανιτάρια θα σου φτιάξει την Ανάσταση

Τι καλύτερο, όταν γυρίζουμε το βράδυ από την Ανάσταση με τους αγαπημένους μας, να μας περιμένει στο σπίτι μια κατσαρόλα με μπόλικη αχνιστή μαγειρίτσα, πυκνή, …

Διαβάστε περισσότερα »

To κόλπο για να είναι πάντα καθαρή η τοστιέρα σου και να μην κολλάει το τυρί στις πλάκες

Το τοστ είναι το πιο εύκολο και γρήγορο φαγητό που μπορεί κανείς να φτιάξει για να παρηγορήσει την πείνα του.  Είναι ίσως το πιο οικείο γρήγορο φαγητό που βρίσκει …

Διαβάστε περισσότερα »