Ένα από αυτά τα μικρά μυστικά που αλλάζουν μαγικά τις διατροφικές μας συνήθειες μοιράζεται μαζί μας η γνωστή μαγειρική ιστοσελίδα Epicurious. Πώς να κάνουμε γρήγορα …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
Σπιτικές μπάρες λεμονιού
Υλικά 1 κούπα βούτυρο ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ 4 αυγά 1 ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική ¼ της κούπας αλεύρι γ.ο.χ. Χυμό …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς να φτιάξεις μακαρόνια σε… 60 δευτερόλεπτα
«Μοιάζει τρελό, αλλά δουλεύει», επιβεβαιώνει η γνωστή ιστοσελίδα Buzzfeed το μυστικό για το σπαγγέτι του ενός λεπτού. Ένα μυστικό που έχει μοιραστεί ήδη από το …
Διαβάστε περισσότερα »Γαλλικό τοστ με κομπόστα μήλου
Υλικά για 3 άτομα 6 φέτες ψωμί 3 αυγά 1 κούπα γάλα 1/4 κούπας βούτυρο 2/3 κούπας ζάχαρη 1 βανίλια 1/8 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1/8 …
Διαβάστε περισσότερα »Να τι πρέπει να κάνετε για πάντα φρέσκο μαϊντανό
Λένε πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην κουζίνα από μπαχαρικά που έχουν χάσει τη γεύση και το αρωματικό τους σφρίγος. Τα καλά νέα είναι πως …
Διαβάστε περισσότερα »Βελουτέ καροτόσουπα
Υλικά για 4 άτομα 2½ κιλά καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο 1 …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς να μαγειρέψεις σωστά την μπριζόλα στο τηγάνι
Καλό καρύκευμα, απόλυτος συγχρονισμός κι ένα καυτό τηγάνι είναι τα μόνα που χρειάζεσαι για μια μπριζόλα βγαλμένη από τον παράδεισο. Αυτό μας λέει η σεφ …
Διαβάστε περισσότερα »Μεξικάνικο κοτόπουλο
Υλικά 4 στήθη κοτόπουλο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα μαύρο πιπέρι 1 πρέζα κύμινο 1 φλ. τσαγιού κόκκινη σάλτσα 1 φλ. …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς αποθηκεύουμε σωστά το ανοιγμένο μπουκάλι κρασιού
Ακόμα και οι λάτρεις του οίνου θα αφήσουν πού και πού ένα μπουκάλι μισοτελειωμένο. Κάτι που δεν είναι δα και τόσο κακό για το κρασί, …
Διαβάστε περισσότερα »Νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες
Υλικά 4-5 μεγάλες μελιτζάνες 4 φέτες μπαγιάτικο (άσπρο ψωμί χωρίς κόρα) 1 αυγό ½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι + 2 κουταλιές επιπλέον 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη …
Διαβάστε περισσότερα »Ο σωστός τρόπος αγοράς και αποθήκευσης του γάλακτος
Το γάλα είναι το διατροφικό προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, μόνο που κι αυτό έχει τα μικρά μυστικά για τη σωστή …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτική μαρμελάδα αχλάδι
Υλικά 1.200 γρ. αχλάδια 700 γρ. ζάχαρη 440 γρ. νερό 1 λεμόνι (τον χυμό του) 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού Εκτέλεση Διαλέγετε ώριμα γερά αχλάδια. Τα …
Διαβάστε περισσότερα »Το μικρό μυστικό για λαχταριστή σπιτική πίτσα
Η γνωστότατη τηλεοπτική σεφ και food blogger «The Pioneer Woman», κατά κόσμον Ree Drummond, αγαπά τις σπιτικές πίτσες όπως τίποτα άλλο εκεί έξω. Φτιάχνει συχνά …
Διαβάστε περισσότερα »Κέικ φρούτων
Υλικά 200 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 4 μεγάλα αυγά 300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. 5 κ. γ. μπέικιν πάουντερ ξύσμα πορτοκαλιού 1 κ. γ. κανέλα …
Διαβάστε περισσότερα »Τι μπορείς να κάνεις αν έριξες πολύ αλάτι στο φαγητό
Ακόμα και οι πιο πεπειραμένοι σεφ κάνουν λαθάκια στην κουζίνα, καθώς ο δαίμονας καραδοκεί στη γωνιά. Κι ένα από τα πιο συχνά είναι το υπερβολικό …
Διαβάστε περισσότερα »Νόστιμα μπιφτέκια ψαριού
Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. (περίπου) φιλέτα άσπρου ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα) 4 φρέσκα λεπτά κρεμμυδάκια κομμένα σε φετάκια 3 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως …
Διαβάστε περισσότερα »Το απόλυτο μυστικό για λαχταριστές πίτες
Η Tessa Arias είναι μια γνωστή τηλεοπτική σεφ που έχει αφιερώσει τη μαγειρική της καριέρα στις πίτες. Σπιτικές και πεντανόστιμες πίτες που την έχουν κάνει …
Διαβάστε περισσότερα »Πένες με κρέμα γάλακτος και αρακά
Υλικά 500 γρ. πένες 150 γρ. βρασμένος και στραγγισμένος αρακάς 80 γρ. βούτυρο 250 ml κρέμα γάλακτος 3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα 100 γρ. σελινόριζα ζεματισμένη, …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς φτιάχνεις σωστά την καρμπονάρα
Όλοι ξέρουμε και αγαπάμε την καρμπονάρα, τα λαχταριστά μακαρόνια με το μπέικον και την πλούσια, κρεμώδη σάλτσα. Λίγοι όμως γνωρίζουν πώς να την πετύχουν. Γιατί …
Διαβάστε περισσότερα »Σπαγγέτι με τόνο
Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια 1 κ.γ. ζάχαρη 2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. πιπέρι 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 κονσέρβα τόνο 1 …
Διαβάστε περισσότερα »Φασολάδα, η παραδοσιακή
Υλικά 500 γραμμάρια ξερά φασόλια μέτρια 3 ντομάτες ώριμες περασμένες στο μούλτι 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς μπορείς να φας το ψάρι αν το έκαψες στο ψήσιμο
Κι εκεί που ετοιμάζεσαι να απολαύσεις το λαχταριστό λαβράκι στον φούρνο ή τα κάρβουνα, διαπιστώνεις ότι παραψήθηκε. Τι παραψήθηκε δηλαδή που τσουρουφλίστηκε. Και πλέον είναι …
Διαβάστε περισσότερα »Ξινός τραχανάς σούπα
Υλικά για 2-4 άτομα Μία κούπα ξινός τραχανάς Μία κούπα φρέσκο γάλα πλήρες Μία κουταλιά βούτυρο Δύο λίτρα νερό Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Βράζετε το νερό, …
Διαβάστε περισσότερα »Το τυρί που δεν θα βάζατε ποτέ στα μακαρόνια και… χάνετε
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρέσκια μοτσαρέλα είναι ιδανικά συνοδευτικά μιας λαχταριστής μακαρονάδας. Κλασικές επιλογές δηλαδή που δεν λαθεύουν ποτέ. Μόνο που η κουζίνα έχει πολύ να …
Διαβάστε περισσότερα »Μοσχάρι στιφάδο
Υλικά 1 ½ κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρές μερίδες 2 κιλά κρεμμυδάκια στρογγυλά ξερά στιφάδου καθαρισμένα 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια 2 κ. …
Διαβάστε περισσότερα »Ο απροσδόκητος γευστικός συνδυασμός που τρελαίνει κόσμο
Η σουπερστάρ σεφ και ιδιοκτήτρια εστιατορίου Stephanie Izard έχει πολλούς κρυμμένους άσους στο μανίκι της, αν και αυτός έχει και τη βούλα της επιστήμης. Το …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς να φτιάξετε τρουφάκια με κουραμπιέδες που περίσσεψαν
Υλικά 20 κουραμπιέδες 25 γραμμάρια κουβερτούρα 2 ½ κ.σ. μαργαρίνη 4 κ. γ. κακάο Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ, θρυμματίζετε τους κουραμπιέδες και προσθέτετε το …
Διαβάστε περισσότερα »Το καθόλου υγιεινό, αλλά απαράμιλλα γευστικό μυστικό μαγειρικής
Αν θέλετε να πετύχετε γεύση επιπέδου αστεριών Michelin, μας λέει η σεφ και food editor Sarah Stiefvater, τότε πρέπει να σκεφτείτε ανατρεπτικά. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες …
Διαβάστε περισσότερα »Σπαγγέτι με χταποδάκι
Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό χταπόδι ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες κόκκινη ξερή πιπεριά (μπούκοβο) 1 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί 1 φλιτζάνι …
Διαβάστε περισσότερα »Σεφ προτείνει τρόπο για να τρώμε την πίτσα
Αν η πίτσα τρώγεται με το χέρι ή το μαχαίρι και το πιρούνι παραμένει ένα διαχρονικό και δισεπίλυτο δίλημμα της γαστρονομίας. Και η αλήθεια είναι …
Διαβάστε περισσότερα »