Οι μελιτζάνες είναι το πιο λαχταριστό λαχανικό του θέρους γι αυτό θριαμβεύουν με κάθε τρόπο και σκεύος μαγειρικής.
Οι μελιτζάνες μπορεί σήμερα να αποτελούν θεμελιώδες συστατικό της μεσογειακής κουζίνας αλλά στην πραγματικότητα δεν της είχαμε ανέκαθεν (και) στο χωριό μας. Καλλιεργήθηκαν στην Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Ασία πριν από 4000 χρόνια ενώ στην Ευρώπη τις έφεραν, πάρα πολύ αργότερα (περίπου το 1000 μ.χ.), οι Άραβες. Από ότι φαίνεται όμως προσαρμόστηκαν τόσο καλά που έχουν ταυτιστεί με την ισπανική, την ιταλική και την ελληνική κουζίνα.
Διαβάστε τη συνέχεια και τις τρεις συνταγές στο bovary.gr.
Πηγή