Είναι ένα αμυλούχο λαχανικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική, ενώ στην τηγανιτή του μορφή αποτελεί αγαπημένο φαγητό εμμμ….όλων! Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στις πατάτες. …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
Ζύμη για τάρτες, σπιτική
Μη διστάζετε, είναι το ευκολότερο σημείο μιας συνταγής: φτιάξτε τη δική σας, πεντανόστιμη ζύμη, στη στιγμή. Υλικά 250 γραμμάρια αλεύρι 125 γραμμάρια βούτυρο κρύο 1 …
Διαβάστε περισσότερα »Τρουφάκια με τσίλι και τεκίλα
Είναι τα καλύτερα και τα πιο «φλογερά» τρουφάκια που έχετε δοκιμάσει. Ετοιμάστε αρκετά, ώστε να χαρίσετε κιόλας, στις γιορτές. Θυμίζουν τη ζεστή σοκολάτα με τσίλι, …
Διαβάστε περισσότερα »Hand salad: Ο νέος τρόπος να τρως τη σαλάτα δεν είναι καθόλου βαρετός
Το φαγητό που μέχρι τώρα θεωρούνταν βαρετό, αναβαθμίζεται. «Αχ και να είχα μια σαλάτα τώρα», είπε. Ποτέ. Κανείς. Εκτός αν είναι Αύγουστος με 40 βαθμούς και …
Διαβάστε περισσότερα »Πατάτες στο φούρνο, πειραγμένες
Ξεφεύγουν εντελώς από τα συνηθισμένα. Σιγοψήνονται με σκόρδο, βούτυρο, αρωματικά, λεμόνι και λίγο μέλι. Μην φοβάστε τα υλικά, σεβαστείτε απολύτως τη συνταγή, είναι μοναδική. Υλικά …
Διαβάστε περισσότερα »Ποια μανταρίνια δεν έχουν κουκούτσια -Πλήρης οδηγός για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως
Κάθε φορά που αυτό το φρούτο ξεφλουδίζεται, γεμίζει την ατμόσφαιρα αρώματα. Ομως, δεν είναι μόνο το πλούσιο άρωμά του που το κάνει ξεχωριστό, αλλά και …
Διαβάστε περισσότερα »Εύκολο γλυκό μήλου
Είναι η διάσημη Τάρτα Νορμανδίας, από την περιοχή της Γαλλίας με τα καλύτερα μήλα. Εύκολη συνταγή, με χοντροκομμένα μήλα. Σεβαστείτε τα υλικά, είναι η αυθεντική …
Διαβάστε περισσότερα »Κοτόπουλο με μουστάρδα και μανιτάρια
Μοναδικός τρόπος για να νοστιμίσει το κοτόπουλο και να αποτελέσει κυρίως πιάτο, με ταλιατέλες, ρύζι, σαλάτα κλπ. Υλικά 2 στήθη κοτόπουλο 200 γραμμάρια μανιτάρια 2 …
Διαβάστε περισσότερα »Πατατόσουπα, αυθεντική
Είναι ένα από τα πιο κλασικά χειμωνιάτικα πιάτα της κεντρικής Ευρώπης, το οποίο, περιέργως, δεν το βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια γευστικότατη σούπα, …
Διαβάστε περισσότερα »Ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα
Το απόλυτα χειμωνιάτικο ριζότο. Μη φοβηθείτε να βάλετε το βούτυρο και την κρέμα που απαιτούνται, δεν σας προτείνω υπερβολές. Υλικά 1 μεγάλη φέτα κόκκινη κολοκύθα …
Διαβάστε περισσότερα »To μυστικό συστατικό που έχεις στο ψυγείο και απογειώνει το πιο απλό τοστ
Το τοστ με τυρί είναι ίσως το πιο παρηγορητικό και οικείο γρήγορο φαγητό που βρίσκει κανείς σε κάθε κουζίνα. Και ενώ στη βάση του είναι …
Διαβάστε περισσότερα »Μοσχαράκι γάλακτος με φρέσκα κυδώνια
Τα κυδώνια είναι εποχής, πωλούνται παντού. Είναι υπέροχα ψητά, σωταρισμένα με βούτυρο, και νοστιμίζουν ιδιαίτερα όταν τα συνδιάζετε με κρέας. Υλικά 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο …
Διαβάστε περισσότερα »Κοτόπουλο ψητό με βούτυρο και αρωματικά
Οταν διαλέγετε κοτόπουλο πρέπει να είναι ολόφρεσκο και πρώτης ποιότητας. Μην επιλέγετε εύκολα ένα άγνωστης μάρκας πουλερικό, προτιμήστε τα βιολογικής παραγωγής, με ονομασία, για να …
Διαβάστε περισσότερα »Μπρουσκέτα με φρούτα, θυμάρι και τυρί
Δεν υπάρχει καλύτερη λύση από μια ζεστή μπρουσκέτα με καλά υλικά. Γίνεται ορεκτικό, κυρίως πιάτο, μεζές και ό,τι άλλο θέλετε. Υλικά για μπρουσκέτα με αχλάδι, …
Διαβάστε περισσότερα »Πέννες με μανιτάρια και σκόρδο
Απίθανη συνταγή για μακαρόνια σε πλούσια σάλτσα μανιταριών με κρεμμύδι, κρασί και σκόρδο. Υλικά 300 γραμμάρια πέννες (επιλέξτε ολικής, πιο υγιεινές) 250 γραμμάρια μανιτάρια Λίγο …
Διαβάστε περισσότερα »Το κουλούρι Θεσσαλονίκης του Ακη Πετρετζίκη είναι το καλύτερο -Και έχουμε τη συνταγή
Το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι (για κάποιους από εμάς) ο λόγος για να είμαστε κεφάτοι το πρωί. Ενα σούπερ τραγανό απ’ έξω και αφράτο μέσα, με …
Διαβάστε περισσότερα »Κέικ με μπανάνες και σοκολάτα
Με τρία βασικά προϊόντα ετοιμάζετε ένα γλυκό μοναδικό. Επιλέξτε το αλεύρι που θα βάλετε, αν θέλετε να είναι ολικής, και αγοράστε ποιοτική σοκολάτα. Υλικά 3 …
Διαβάστε περισσότερα »Να πώς να μαγειρέψεις το ρύζι αν θέλεις να μειώσεις τις θερμίδες του στο μισό
Αν σας αρέσει το ρύζι, βρήκαμε έναν τρόπο να το τρώτε χωρίς να σκέφτεστε τις θερμίδες που μπορεί να προσδίδει στον οργανισμό σας. Συνοδεύει κρέατα …
Διαβάστε περισσότερα »Κοτόπουλο σκορδάτο με κολοκυθάκια
Προλάβετε τα φρέσκα κολοκυθάκια πριν μπει ο χειμώνας και ταιριάξτε τα με κοτόπουλο. Υλικά 2 στήθη κοτόπουλο, βιολογικό 6 κουταλιές βούτυρο 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη …
Διαβάστε περισσότερα »Παστίτσιο, εύκολο, στη στιγμή
Σας δίνω τη λύση για να φτιάξετε μόνοι σας ένα κλασικό παστίτσιο, χωρίς την μπεσαμέλ -είτε γιατί είναι δύσκολη, είτε γιατί παχαίνει, κάποιοι την αποφεύγουν. …
Διαβάστε περισσότερα »Χυμός με πρωτεΐνες, γευστικός
Αν ανοίξετε ένα βιβλίο γιατί ανησυχείτε για την διατροφή και την υγεία σας, θα ανακαλύψετε ένα μυστικό: πρέπει να τρώτε πρωτεΐνες για να διατηρήσετε το …
Διαβάστε περισσότερα »Λεπτή τάρτα μήλου με κανέλα
Είναι η καλύτερη συνταγή για τάρτα μήλου γιατί αποφεύγετε το περιττό αλεύρι στη ζύμη. Αγοράστε ζουμερά μήλα εποχής και καλό βούτυρο για την συνταγή σας. …
Διαβάστε περισσότερα »Σούπα με μπρόκολο και σέλινο
Εξαιρετική σούπα, ασυνήθιστη και γευστική. Προσθέτω λίγη πατάτα για να μη γίνει εντελώς νερουλή και προσθέτω παρμεζάνα από πάνω. Υλικά 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι …
Διαβάστε περισσότερα »Κέικ με γιαούρτι, εύκολο
Είναι η πιο ντελικάτη συνταγή για κέηκ, γιατί δεν σε μπουκώνει ούτε έχεις την γεύση από το αλεύρι. Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι ότι …
Διαβάστε περισσότερα »Αυτό το κέικ έχει φανταστική γεύση πορτοκάλι και λίγες θερμίδες
Ας το παραδεχθούμε. Οταν ο οργανισμός μας ζητάει κάτι γλυκό, προσπαθούμε να τον ξεγελάσουμε (και καλά κάνουμε) με διάφορα τρικ. Και είναι λογικό. Ποιος θέλει …
Διαβάστε περισσότερα »Σπαγγέτι με μπρόκολο και ρικότα
Είναι μάλλον η καλύτερη συνταγή για μακαρόνια με μπρόκολο γιατί βασίζεται σε μια κρέμα με τυρί, καρύδια και σκόρδο που ανεβάζει πολύ τη γεύση. Υλικά …
Διαβάστε περισσότερα »Φτιάξε μόνη σου άλμη για να διατηρήσεις τη φέτα -Σε 3 λεπτά με δύο απλά υλικά
Είναι ίσως ένα από τα τρόφιμα της ελληνικής κουζίνας με το οποίο συνοδεύουμε όλα -ανεξαιρέτως τα πιάτα. Τη βάζουμε στη σαλάτα, την τρώμε σκέτη, την …
Διαβάστε περισσότερα »Αυτό είναι το μυστικό για να μαγειρεύεις τόσο νόστιμα λαχανικά όσο των εστιατορίων
Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς για το ποιός είναι ο πιο «υγιεινός» τρόπος να μαγειρέψουμε τα λαχανικά μας, χωρίς αυτά να χάσουν τα πολύτιμα θρεπτικά τους …
Διαβάστε περισσότερα »Βραστό κρέας με πολλά λαχανικά
Είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό πιάτο που μοιάζει αρκετά με τα δικά μας βραστά. Η γαλλική συνταγή (pot au feu λέγεται το πιάτο) έχει μερικά επιπλέον …
Διαβάστε περισσότερα »Μοσχάρι με μπρόκολο, σοτέ
Πιάτο ασιατικού τύπου, σε μια εύκολη παραλλαγή. Απόλυτα υγιεινό και εξαιρετικά νόστιμο, τολμήστε το. Η συνταγή είναι ιδανική για μοσχάρι ή και για κοτόπουλο. Υλικά …
Διαβάστε περισσότερα »