Υλικά για 6 άτομα Για τη ζύμη 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα χλιαρό γάλα 30 γρ. μαγιά νωπή 1 αβγό ολόκληρο …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
Κις λορέν, στη στιγμή
Παραδοσιακή συνταγή της βόρειας Γαλλίας η κις λορέν (Quiche lorraine) έγινε παγκόσμια μόδα. Αγοράστε ποιοτικό μπέηκον και μια καλή χωριάτικη ζύμη. Υλικά 1 ζύμη χωριάτικη …
Διαβάστε περισσότερα »Κοτόπουλο με ψητά λαχανικά
Υλικά για 2 άτομα 450 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο 2 φλιτζάνια μανιτάρια 1 μπρόκολο ψιλοκομμένο 3 μεσαία καρότα κομμένα 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ⅓ …
Διαβάστε περισσότερα »Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και… Source link
Διαβάστε περισσότερα »Ριζότο με σπανάκι
Διαλύετε αρχικά τον ζωμό κότας… Source link
Διαβάστε περισσότερα »Γλώσσα τηγανητή Μενιέρ
Είναι αυθεντικά γαλλική συνταγή, τηγανητή γλώσσα με κάπαρη. Μυστικό tip είναι το μείγμα βουτύρου και λαδιού στο τηγάνισμα. Ετοιμο σε 10 λεπτά! Για να είναι …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτική σάλτσα πέστο
Υλικά για 4 άτομα 1 ματσάκι φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό (200 γραμμάρια) 80 γρ. παρμεζάνα 3 σκελίδες σκόρδο 60 γρ. κουκουνάρι ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ½ …
Διαβάστε περισσότερα »Λαχανόρυζο με καρότα
Υλικά για 4 άτομα 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες 3 καρότα …
Διαβάστε περισσότερα »Κοτόσουπα, light και εύκολη
Σας προτείνω μια γευστική κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο, ιδανική για ελαφρά γεύματα. Υλικά 1 μπούτι και ένα στήθος κοτόπουλο 1 κρεμμύδι 3 μεσαία καρότα 1 κλωνάρι …
Διαβάστε περισσότερα »Τα 5 υλικά που πρέπει απαραιτήτως να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα
Είναι γεγονός πως κανείς δεν κάνει το μαγείρεμα να μοιάζει τόσο εύκολο και διασκεδαστικό όσο ο σεφ-διασημότητα Τζέιμι Όλιβερ. Ο οποίος στη δική του κουζίνα …
Διαβάστε περισσότερα »To αναπάντεχο υλικό που χρησιμοποιεί ο Τζέιμι Oλιβερ για να κάνει το κοτόπουλο πιο ζουμερό
Κάθε σεφ πρέπει να ξέρει πώς θα φτιάξει το τέλειο κοτόπουλο: Γευστικό, τρυφερό, λαχταριστό. Ο κορυφαίος σεφ Τζέιμι Ολιβερ ξέρει πολύ καλά πώς να το κάνει …
Διαβάστε περισσότερα »Πιπεριές γεμιστές με κους κους
Υλικά για 2 άτομα 4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης 1 κούπα κους κους και 1 κούπα βραστό νερό 4 κουτ. σούπας ιπποφαές 2 κουτ. σούπας φιστίκι …
Διαβάστε περισσότερα »Χοιρινή τηγανιά με κρέμα γάλακτος
Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές 250 γρ. μανιτάρια λευκά, τεμαχισμένα 250 γρ. κρέμα γάλακτος 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό …
Διαβάστε περισσότερα »Κέικ καρύδας με ροζ γλάσο
Υλικά για 6 άτομα 3/4 φλιτζανιού (1 1/2 μπάρα) ανάλατο βούτυρο, συν περισσότερο για το ταψί 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν …
Διαβάστε περισσότερα »Φέτα σαγανάκι µε µαρµελάδα ντοµάτας
Υλικά για 4 άτομα 6 φύλλα κρούστας 500 γρ. σκληρή φέτα 1 κρόκος αβγού Για τη μαρμελάδα 1 κιλό ντοµάτες 2 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. …
Διαβάστε περισσότερα »O «κανόνας της παλάμης» για καλύτερο ψήσιμο
Ο γνωστός βρετανός σεφ Jamie Οliver έχει καταλήξει σε μια δική του μέθοδο για το μπάρμπεκιου. Αφού παραδεχτεί πως κι εκείνος συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που …
Διαβάστε περισσότερα »Τάρτα με μύρτιλα
Υλικά για 6 άτομα 200 γρ. μύρτιλα 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. βούτυρο 265 γρ. ζάχαρη 1 λίτρο γάλα 8 κρόκους …
Διαβάστε περισσότερα »Πένες ολικής με πέστο
Αυτή η συνταγή δεν είναι απλά μακαρόνια. Συνοδεύονται από μανιτάρια και φανταστικό πέστο φουντουκιού. Δοκιμάστε και θα καταλάβετε! Υλικά 1 πακέτο πένες ολικής 4 κουταλιές …
Διαβάστε περισσότερα »Μελιτζάνες ογκρατέν
Υλικά για 4 άτομα 6 μελιτζάνες φλάσκες κοµµένες σε φέτες 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο 2 σκελίδες σκόρδο 1 κιλό ντομάτες ψιλοκοµµένες 1 κ.σ. …
Διαβάστε περισσότερα »To μυστικό του Γκόρντον Ράμσεϊ για ακόμα πιο λαχταριστή ομελέτα
Για τους περισσότερους από μας, η τρομακτική τηλεοπτική περσόνα του γνωστού σεφ έχει σφραγίσει την άποψή μας για το ποιος είναι ο Γκόρντον Ράμσεϊ. Μια …
Διαβάστε περισσότερα »Μπισκότα σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα
Υλικά για 6 άτομα 1 φλ + 2 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο ¾ φλ. ζάχαρη ⅓ φλ. σκόνη κακάο 3 κ. σούπας γάλα 2 φλ. …
Διαβάστε περισσότερα »MasterChef: Το μαγαζί που κάνει τα πιο ωραία αβγά με πατάτες στην Αθήνα σύμφωνα με τον Σωτήρη Κοντιζά
«Αυγά με πατάτες, απάκι και ανθόγαλο» ετοίμασε ο 29χρονος Τάσος από την Κρήτη στις οντισιόν του MasterChef, στο επεισόδιο που προβλήθηκε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου. Ο …
Διαβάστε περισσότερα »Κοτόπουλο με κολοκυθάκι και σκόρδο
Είναι ένα εύκολο πιάτο που ετοιμάζεται σε 30 λεπτά, από τις καλύτερες συνταγές με κοτόπουλο. Η βάση του είναι μια σάλτσα από βούτυρο και σκόρδο. …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτικά χοτ ντογκ
Υλικά για 4 άτομα 4 μακρόστενα ψωμάκια για hot dog 4 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης 2 ξερά κρεμμύδια 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.σ. …
Διαβάστε περισσότερα »Scrambled eggs με μανιτάρια
Υλικά για 4 άτομα 6 αβγά 2 φλυτζάνια (400 γραμμάρια) άγρια μανιτάρια τεμαχισμένα 2-3 κουταλιές φρέσκο γάλα 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί 2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο …
Διαβάστε περισσότερα »Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Υλικά για 4 άτομα Για το φύλλο 1 κιλό αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μία πρέζα αλάτι 1 κουταλιά της σούπας ξύδι Για τη …
Διαβάστε περισσότερα »Γλυκοπατάτες ψητές στο φούρνο
Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ γλυκοπατάτες, τρέξτε να αγοράσετε! Προτιμήστε αυτές που έχουν κόκκινη φλούδα και κόκκινη σάρκα. Υλικά 2 μεσαίες γλυκοπατάτες 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο …
Διαβάστε περισσότερα »Aυτός είναι ο ιδανικός χρόνος που χρειάζεται κάθε φαγητό για να μαγειρευτεί σωστά στη χύτρα ταχύτητας
Σχεδόν όλα τα φαγητά μπορούν να μαγειρευτούν στην χύτρα, αλλά το καθένα θέλει τον δικό του χρόνο. Πάντα ψάχνουμε τρόπους να μαγειρεύουμε το φαγητό μας με …
Διαβάστε περισσότερα »Σιροπιαστή μπασμπούσα
Υλικά για 4 άτομα 350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 500 γρ. ζάχαρη 200 γρ. φρέσκο γάλα 2 κ.σ. …
Διαβάστε περισσότερα »Κέικ πορτοκάλι πολύ μαλακό
Τα πορτοκάλια είναι εποχής, γλυκά, και ενδείκνυνται για μια soft πορτοκαλόπιτα. Χρησιμοποιήστε υποκατάστατα ζάχαρης, ταιριάζουν μια χαρά. Επιλέξτε βιολογικά και όχι κερωμένα πορτοκάλια εισαγωγής. Υλικά …
Διαβάστε περισσότερα »